Vigyázz, kész, baba! cikkek

Termékeny napok: Jónás módszer, és ami mögötte van

A tudomány a mai napig nem ismeri el a módszert, de a babára vágyók általában szembe találkoznak vele. Te tudod, mit takar a Jónás módszer?

Minden babát tervező nő arról álmodik, hogy a könnyen és gyorsan megfogan a gyerek és rövid időn belül új taggal bővül a kis- vagy nagycsalád. Míg vannak szerencsések, akik tényleg hamar teherbe esnek és az áhított két csík már az első próbálkozással töltött hónapok után ott mosolyog a teszten, addig sokan hegyeket mozgatnak meg azért, hogy megfoganjanak. Mivel egyelőre nincs bevált recept arra, hogy mit kell tenni a biztos gyermekáldásért, a legtöbben minden lehetőséget megragadnak ahhoz, hogy gyereket szülhessenek.

Akik jártasak az ezotériában és az asztrológia sem áll távol tőlük, könnyen fordulnak a Jónás-módszer felé. Az ugyanis a Hold és a női ciklusok közötti összefüggésre épül. Az asztrológusok már jó ideje tudják, hogy a menstruációs ciklus épp annyi ideig tart, mint egy holdhónap. A szlovákiai magyar orvos, Jónás Jenő ezt a tudást használta fel a női termékenység meghatározásához. Hosszas kutatómunka után alakította ki tézisét, ami szerint a nő termékenységét az határozza meg, hogy a születéskor milyen volt a Holdállás.

Termékeny napok: Jónás módszer, és ami mögötte van

Jónás doktor módszerét a mai napig nem ismerte el a tudomány, aminek az az oka, hogy a szakirodalom szerint a peterés optimális esetben mindig a havi vérzések között van, míg a módszer ettől függetlenül a Hold fázisaihoz köti azt. Jónás követői szerint az asztrológiái útmutatást figyelve többen esnek teherbe, mint az orvosok segítségével, ennek ellenére a nőgyógyászok nem veszik számításba azt. A Jónás-módszer hívei ráadásul nemcsak azt tudhatják meg a naptár által, hogy mely napokon termékenyek, hanem hogy abban a hónapban milyen nemű baba foganhat.

A Jónás-naptár kisebb utána járással az intereten is megtalálható, külföldi, elsősorban angol nyelvű oldalakon. Az útmutatásokat követve bárki elkészítheti a saját naptárát, de a feladat nem túl egyszerű, így az a legjobb, ha alaposan utána olvas az asztrológiai oldalak használatának az, aki szeretné megtudni, mik a terméekn napjai a módszer szerint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top