Vigyázz, kész, baba! cikkek

Így éld túl az első 3 hónapot

A lényeg, hogy maradj kiegyensúlyozott és törődj magaddal is. Így teszel jót a babádnak is.

Mindenki másképp csinálja – hogy mennyire igaz ez a mondás a csecsemők mellett töltött első három hónapra! Ugyanis nincsen két édesanya vagy édesapa, akinek ugyanazt jelentené az időszak. A legtöbben mégis egy dolgot emelnek ki amellett, hogy egy csodás kisember költözött az otthonukba: a mérhetetlen fáradtságot, amit csak azok értenek, akik neveltek már gyereket. Az állandó készenlét, a sok idegeskedés, a kialvatlanság hosszú távon megkeseríti azoknak a szülőknek az életét is, akik imádják a gyermeküket és mindent megtesznek érte. Olyan tippeket hoztunk, amelyek segítenek átvészelni ezt az időszakot.

Figyeld a jeleket

Ha úgy érzed, hogy egyre nagyobb a nyomás rajtad és azon veszed észre magad, hogy mindig feszült vagy és sok a negatív gondolatod, vegyél egy nagy levegőt és tudatosítsd, hogy nem jársz jó úton. Biztosan a tőled telhető legjobban csinálsz mindent a babád mellett, de valószínűleg arra már nincs se időd, se energiád, hogy feltöltődj. Ne aggódj, nagyon sokan vannak ezzel így.

Fogadd el a helyzetet

Nincs mese, tudomásul kell venni, hogy bizony az első néhány hónap tele van változással és nehézséggel. Ez az időszak egyszerűen ezzel jár, bármit teszel is. Nincsen fix napirend, nincsenek kapaszkodók, biztos időpontok. Arról ne is ábrándozz, hogy jó előre be tudj tervezni bármit is. Akkor aludj, amikor a babád engedi és ne akarj megfelelni senkinek és semminek. Ne akarj egyszerre jó anya, tökéletes házvezető, és szuper feleség lenni. Ugyanis nem fog menni. Csak légy nyugodt és kiegyensúlyozott, ezzel tehetsz a legtöbbet a gyerekedért.

Így éld túl az első 3 hónapot

Kérj segítséget

Nincs azzal az égvilágon semmi baj, ha időnként a családtagjaid vagy barátaid besegítenek. Nem leszel kevesebb, és a kicsit sem viseli meg, ha elszabadulsz mellőle és adsz magadnak egy-egy órát. Tudjuk, hogy nem egyszerű kiszellőztetni a fejed és a hirtelen rád törő felelősségérzet is nyomasztó, de mindenkinek az a legjobb, ha te is feltöltődsz. Ha úgy érzed, ne menj messzire, maradj otthon, vonulj félre és vedd elő a kedvenc magazinod. Vagy ülj be egy nagy kád vízbe és relaxálj. Nem kell nagy dolgokra gondolni, az ilyen rövid kikapcsolódások is hatnak majd rád. Ha pedig késznek érzed magad arra, hogy kiszakadj egy mozi vagy egy vacsora erejéig, tedd meg. Megérdemled.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top