valentin 2012

Elvárod a drága Valentin-napi ajándékot?

A nőknek fontos inkább a Valentin-napi figyelmesség, ezért a pasik költenek többet. Legalábbis egy új felmérés szerint.
Elvárod a drága Valentin-napi ajándékot?

Recesszió ide vagy oda, ha Valentin-napról van szó, kevésbé spórolunk – legalábbis ez derült ki nemrég egy amerikai kutatásból, amelyben közel tízezren vettek részt. Persze nyilván pénztárcafüggő, ki mennyi pénzt szán ajándékra, de az biztos, hogy az elmúlt tíz évben a költések folyamatosan növekednek, és ezt a tendenciát előreláthatólag 2012 sem fogja megszakítani. Az Egyesült Államokban egyébként – nyilván az ottani fizetések alapján – körülbelül 28 ezer forintnak megfelelő összeget szánnak a szerelmesek napjára a megkérdezettek.

Az összegnél azonban sokkal érdekesebb az, hogy a nők sokkal kevesebbet költenek erre, míg a férfiaknak ilyenkor sokkal mélyebben kell a zsebükbe nyúlni. Ők átlagosan 169 dollárt (37 ezer forintot) költenek, míg a nők kiadásai – 86 dollárral (19 ezer forinttal) – ennek körülbelül a felét érik el. Idén minden ötödik szerelmes számíthat ékszerre, bár a legnépszerűbb ajándék továbbra is az édesség és a virág, és sokan vesznek ruhát is. A kiadást az is megdobja, hogy a felmérésben résztvevők közül minden harmadik azt tervezi, hogy valamilyen szórakozóhelyen vagy étteremben tölti Valentin estéjét.

Elvárod a drága Valentin-napi ajándékot?Jól van ez így? Szerinted is a pasiknak kell többet áldozni a Valentin-napra? Ha van véleményed, írd meg a Nők Lapja Café titokfalára, a Megsúgom oldalra, anonim, regisztráció nélkül. Kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top