nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ráksaláta uborkaágyon

Így készült az előétel. A szív alakra kirakott rák ugye mindenkinek megvan?
f Ajánlom

Ráksaláta uborkaágyonHozzávalók

1 csomag vegyes saláta
20 dkg rák
5 dkg vaj
1-2 gerezd fokhagyma
0,5 dl száraz fehérbor
só, bors
Az öntethez:
1 citrom
1 grépfrút
1 narancs
1 ek méz
pár csepp bergamottolaj
1 nagyobb kígyóuborka
1 ek olívaolaj
céklapor
a tányér díszítéséhez céklazselé

Elkészítés

A rákokat megmossuk.
A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, rádobjuk a rákokat, 4-5 perc alatt rózsaszínűre pároljuk. A végén átforgatjuk a préselt fokhagymával és a fehérborral. Sózzuk, borsozzuk, kihűtjük.
A salátakeverékhez elkészítjük az öntetet: a citrom, a grépfrút és a narancs kifacsart levét összekeverjük a mézzel, csipet sóval, borssal és a bergamottolajjal, majd a salátába keverjük.
Az uborka végeit levágjuk, zöldséghámozóval hosszában vékony szeleteket vágunk belőle.
A szeleteket folpackra helyezzük, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk. Rátesszük a salátát, és feltekerjük.
Az így kapott henger tetejére szív alakban rátesszük a rákokat, közepükbe félbevágott koktélparadicsomot rakunk.
A tányért díszítő céklazseléhez 20 dkg cukor, 2 dl víz és 2 dl alma/sherry ecet keverékét lassú tűzön sűrű krémmé főzzünk. Amikor kihűlt, céklaporral színezzük.

Ráksaláta uborkaágyon

 

Ráksaláta uborkaágyon

Nyakunkon a Valentin-nap, a szeretetre éheseknek pedig időről-időre másfajta táplálékra is szükségük van. Annak, aki ezt osztja, és a szívének kedvest meghívja a Konyha-szigetekre egy romantikus, gyertyafényes vacsorára, annak a szerelem jegyében összeállított menü mellé egy témába vágó könyvvel is kedveskedünk. Ide kattints!

 


Megosztás Facebookon