valentin 2012

Szívszaggató pillanatok a mozivászonról

Kedvenc szerelmes filmje mindenkinek van, aki az ellenkezőjét állítja, az hazudik. A Nők Lapja Café szerkesztői bevállalták, hogy megosztják velünk legkedvesebb szívfacsaró filmjeleneteiket.

Strommer Nóra 
„Ritkán kapok kedvet romantikus filmekhez, de mostanában szeretnék egy nagyot zokogni a Szív hídjaira (The Bridges of Madison County). Azon a jeleneten bármikor elsírom magam, amikor véget ér Meryl Streep, a vidéki háziasszony pár napos viszonya Clint Eastwooddal, és már csak a kocsiból nézheti őt némán, mert mellette ül a férje. A pirosnál veszettül markolja az autónyitót, majdnem átszalad az esőben szerelméhez az előttük álló autóba, mert egy pillanatra azt hiszi, hogy a férfi rá vár, de aztán rájön, hogy csak nem tud kikanyarodni. Itt borul rá a szomorú valóság, hogy az a kapcsolat csak egy ábránd lehet, és neki otthon a helye a gyerekek mellett.”

Balázs Enikő
Szerkesztőtársunk a Grace Klinika egyik jelentét választotta, melyben Meredith vall szerelmet dr. Shepherd-nek: „Akkor jöttem rá, hogy én egy igazi szenvedő szerelmes vagyok, amikor ezt a jelenetet választottam, mint kedvenc filmes szerelmi vallomást. Remekül bemutatja, milyen szinten vagyunk képesek megalázkodni, és hogy mindig az utolsó utáni percben fedjük csak fel a lapjainkat. Aztán persze csodálkozunk, ha a pasi már továbblépett. Aki nem értene angolul, íme az én kedvenc szerelmi vallomásom: »Szeretlek. Afféle nagyon-nagyon erős, tettetem, hogy szeretem a zenédet, hagyom, hogy megedd az utolsó szelet tortát, egy nagy rádiót tartok a fejem fölé az ablakod alatt, annyira szeretlek, hogy már gyűlöllek módon. Válassz engem! Maradj velem! Szeress engem!«” 

Szeberényi Adrián
„Nekem a Távol Afrikától a (Out of Africa) kedvenc szerelmes filmem, abból is az a jelenet, amikor Robert Redford először mesél Meryl Streepnek a kandalló előtt. Minden együtt van a romantikához: a titokzatos és kalandos életet élő, független férfi, a szép és intelligens nő, a kandalló, a gyönyörű Afrika. Szép és szomorú ez a jelenet.”

Szívszaggató pillanatok a mozivászonról
 

Pácsonyi Daniella
„Nehéz egyet kiemelni, mert nagy rajongója vagyok a romantikus filmeknek, de talán a legszebb jelenetek az Igazából szerelemben (Love actually) van, amikor az operatőr srác – a nevét sosem tudom – karácsony este egy nyekergő magnóval szerelmet vall a legjobb barátja feleségének. Na persze az Ilyenek voltunk utolsó 3 perce is nagyon szép, amikor Katy megsimogatja Hubble haját, és ott van az is, amikor a Kabaréban Sally szerelmet vall… Van bőven, de én valahogy a kicsit keserédes jeleneteket szeretem.”

Kessel Krisztina
„Az én kedvenc jelenetem, amikor Jeremy Irons a Pillangó úrfiban (M. Butterfly) elmondja, hogy ő tudja, hogy milyen igazából szeretni egy nőt – aki egy nőnek öltözött kommunista kém volt egyébként. Irons a monológ után a Madame Butterfly zenéjére teátrálisan átvágja saját torkát egy borotvapengével.”

 

Csízi Ágnes
“Kevés romantikus filmet szeretek, a naplemente és vonós zenekar nem igazán az én műfajom. Bár az Annie Hall inkább vígjáték, azért mégis az egyik legromantikusabb és -szívhez szólóbb filmek egyike, amit valaha láttam. Mivel ebből nehéz kiemelni egy jelenetet (bár Woody Allen az első csóknál imádni való), ezért maradok egy másik kedvencnél. A Közelebb (Closer) című film túlteng a szakításoktól, de az utolsó, amikor Natalie Portman egyszercsak végképp feladja a szerelméért való küszködést, és az ágyban fekve halkan és egyszerűen közli Jude Law-val, hogy „elmúlt”, az annyira hiteles és az egyszerűségében megrázó, hogy nem nagyon lehet elfelejteni.”

 

Czvitkovits Judit
„Nehéz választani, rengeteg olyan szívpuhító filmjelenet van, amit szeretek. Ott van például a 2003-as Nagy hal (Big fish), ahol a gyönyörű Jessica Lange és Albert Finney szerelme párásítja el gyakran a szemeket, az a jelenet biztosan mindenkinek megvan, amikor az idős szerelmesek ruhástul ücsörögnek a fürdőkádban. De ott az Amelie csodálatos élete is, ami annyira bájos, őszinte és gyermeki, hogy nem lehet nem szeretni. A csókjelenetnél például a lélegzetem is eláll; nincs zenei aláfestés, csak a parketta recsegését és a kéjesen pislogó macska dorombolását lehet hallani, miközben Nino és Amelie ajkai felfedezik egymást.”

Szívszaggató pillanatok a mozivászonrólNeked melyik a legkedvesebb szerelmes filmjeleneted? Üzeneted a Nők Lapja Café titokfalára, a Megsúgom oldalra várjuk. Kattints ide!

 


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top