valentin 2012

Februárban megugrik az eljegyzések száma

Aki már nagyon várja, hogy megkérjék a kezét, az bizakodhat, Valentin-napon nagyobb erre a hajlandóság.

Februárban megugranak az eljegyzésekMég mindig a virág és a képeslap a legnépszerűbb Valentin-napi ajándék, de feljövőben vannak a számítástechnikai eszközök. Sőt az eljegyzések is. Az amerikai American Express felmérései azt mutatják, évről évre többet költenek szeretteikre Valentin-nap közeledtével az emberek. Tavaly 8 százalékkal mélyebbre nyúltak a vásárlók a pénztárcájukban, és úgy tűnik, hogy sokan nem csak virágra vagy exkluzív csokikra költenek.

A vizsgálat eredményei szerint jó alkalom ez a lánykérésre is. Várhatóan csak az Egyesült Államokban mintegy 4 millióan készülnek lánykérésre, vagy számítanak arra, hogy párjuk megkéri a kezüket. Helyszínként 30 százalék egy romantikus hétvégét vagy egzotikus vakációt jelölt meg, de ezen a téren a második befutó az otthoni, meghitt eljegyzés lett 19 százalékkal.

Negyvennyolc százalék komolyabb értékű, akár hat számjegyű összegbe kerülő gyűrűvel kérné meg kedvese kezét, míg alig 21 százalék mondta, hogy ez alkalomra 100 ezer forintos értékhatár alatt nézeget ékszereket. A legnépszerűbb Valentin-napi ajándékok idén is a virágok lesznek, a második helyre a képeslapok kerülnek. Ékszereket is sokan, mintegy 15 százaléknyian ajándékoznak, míg negyedik helyre a számítástechnikai eszközök kapaszkodtak fel. 

Februárban megugranak az eljegyzések
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top