valentin 2012

Szerelembevonzó kurzus 1. rész: Meditáció

Vakrandi, online párkereső és tipikus szingli programok: sokan, sokfélét kipróbáltunk már azért, hogy végre megtaláljuk a társunk – sikertelenül. Hogy miért nem jön össze? Talán mert nem állunk készen rá, talán még dolgoznunk kell azért, hogy ránk találjon a társunk. Szerelembevonzó kurzusával a Nők Lapja Café most ebben segít: Valentin-napig minden nap kapsz tőlünk egy "leckét", amelyben különböző szakterületek legjobbjai mondják el, mit kell tenni azért, hogy ránk találjon a szerelem. Az első részben a meditáció és a vizualizáció erejét fogjuk használni, egy szingli pedig teszteli, hasznos-e a gyakorlat.
Szerelembevonzó kurzus 1. rész: Meditáció

– Szerelmet többféle meditációval hívhatunk az életünkbe, de mielőtt ezeknek a meditációknak nekikezdenénk, van egy fontosabb feladatunk: le kell zárnunk az összes előző kapcsolatunkat, méghozzá szeretettel – mondja R. Kövér Balázs, a Nők Lapja Café asztrológusa, spirituális tanácsadó. – Ha ezt nem tesszük meg, akkor ismét ugyanolyan kapcsolatokat hívunk be az életünkbe, mint amilyenekből kiléptünk. Emiatt érzik sokan azt egy-egy kapcsolat elején, hogy csöbörből vödörbe kerültek, és ugyanazokat a problémákat kell megoldaniuk az új társukkal, amelyeket a régivel sem sikerült rendezniük. Ezt a csapdát azzal kerülhetjük el, ha megbocsátunk az exeknek és szeretettel elengedjük őket. A megbocsátás a saját érdekünkben történik, és nem jelenti azt, hogy áldásunkat adnánk az ellenünk elkövetett kisebb-nagyobb bűnökre. Egyszerűen csak azt jelenti, hogy lezárjuk a múltat és megbocsátjuk a múltbeli tetteket.

R. Kövér Balázs - asztrológus
R. Kövér Balázs
asztrológus

Megbocsátás-gyakorlat: Elengedés és szeretet

Erre a vizualizációs gyakorlatra szánj néhány nyugodt órát legalább egyszer a következő két hét valamelyik napján. Keress egy nyugodt zugot a lakásban, gyújts gyertyát, füstölőt, esetleg párologtass illóolajat! Csukd be a szemed, és végy néhány mély lélegzetet. Képzeld el, hogy egy hatalmas, békés réten sétálsz, a nap melegen süt le rád, az égen gyönyörű bárányfelhők, körülötted kedvenc virágaid nyílnak. Erre az idilli helyre hívd be egyenként az összes exedet. Név szerint mindannyiuknak mondd el, hogy megbocsátod nekik minden tettüket, vond őket körül szereteteddel, öleld meg őket, és engedd elhalványodni az alakjukat. Ezt a gyakorlatot talán nehéz lesz elvégezni azokkal, akik igazán megbántottak, ebben az esetben érdemes időről időre újra elvégezni a vizualizációt.

+3 szerelembevonzó meditáció

Íme, a 3 legérdekesebb és leghasznosabb szerelembevonzó vizualizációs kép. Ezeket is hasonló módon végezheted, mint a megbocsátás-gyakorlatot. A következő két hétben minden nap végezd a megbocsátás-gyakorlatot vagy valamelyik szerelemmeditációt!

1. A „rétedre” ezúttal önmagadat hívd meg, és bocsáss meg magadnak is! Ha ez megtörtént, mondd el, hogy mit szeretsz magadban, majd erősítsd meg, hogy készen vagy arra, hogy elkezdődjön egy boldog párkapcsolat az életedben, végül vedd magad körül saját szereteteddel, és engedd elhalványulni a képet.

2. Hívd be a „rétedre” a Nagy Ő-t! Képzeld el őt olyannak, amilyennek csak szeretnéd, de az sem baj, ha nem látod élesen a vonásait. Mondd el neki, mennyire vágysz rá, és azt is, hogy milyennek képzeled a kapcsolatotokat, majd vedd körül szereteteddel és búcsúzz el tőle.

3. Lásd magad a „réteden”, amint kézen fogva sétálsz a pároddal, és már a gyerekeitek is veletek vannak. Sétálj haza a rétről, és nézd meg, hogyan éltek együtt öt vagy tíz év múlva.

Szerelembevonzó kurzus 1. rész: Meditáció
 
 

Teszteltük a gyakorlatot

Ági a Nők Lapja Café kérésére minden nap elvégzi a napi feladatsort, majd megosztja velünk tapasztalatait. De ki is ő, és mit gondol az egyedüllétről?

Szerelembevonzó kurzus 1. rész: Meditáció„Elmúltam már 30 (félúton vagyok 32 és 33 között), úgyhogy nemcsak az évek, hanem férfiak is jöttek és mentek már az életemben. Ha nem is túl sokan, annyian biztosan, hogy idővel egyre nagyobbra és hosszabbra nőjön a bizalmatlanság két kapcsolat között. Nem vadászom a szerelmet, de persze örülök neki, ha megérkezik.

Szokás okosan azt mondani, hogy nyitott vagyok, nyitott szemmel járok, de biztos vagyok benne, hogy a hosszabb egyedül töltött periódusok nem a környezet és a külső hatások eredményei, hanem rajtunk is múlik.  Más kérdés, hogy meglátja-e az ember, min kell változtatnia – és hogy akar-e rajta változtatni. Látni már látom (idealizált elképzelésekkel, kötöttségtől való félelmekkel, beidegződött játszmák és némi kapcsolatfüggés), kérdés, hogy melyiken és hogyan akarok változtatni.”


Ági véleménye a gyakorlatról

– Hajlamos vagyok azt gondolni, hogy jó fej nő vagyok, közepes átfutással nyalogatom a sebeimet, és aztán képes vagyok nagyjából annyira elegáns továbblépésre, amennyire ezt teszem azt egy szétkent szemfesték engedi. De a gyakorlat során beigazolódott, hogy bizony kisebb bennem a túllépésfaktor, mint gondoltam. Az aktív fröcsögés hiánya még nem jelenti a valódi, őszinte megbocsátást, legalábbis nehezemre esett mindenkit megölelgetni képzeletben. Volt olyan (szerencsére csak egyedüli sötét foltként), akit fel sem tudtam idézni, mert olyan felejtési reflexet váltott ki a gondolata, hogy az ösztöneim megakadályozták magát a vizualizálást is. Szóval attól tartok, van még mit gyakorolnom ezen a feladaton, első lépésként például hasznos lesz, ha azonosulni is tudok vele, mert most még csak elméletben sikerül. Egyébként az illóolajok, mécsesek és relaxációs zene azért önmagukban sem rossz dolgok, a meditációról pedig újra bebizonyosodott, hogy divatosabb sport annál, mint amennyire könnyen űzhető. Remélem, nem csak nálam zavarják meg az elcsendesülést olyan gondolatok, mint például visszahívandó barátok, esedékessé váló macskaalomcsere, vagy hogy mégis az eperpiros körömlakkot kellett volna választani a meggybordó helyett.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top