valentin2011

Válassz Valentin-napra szerelemhozó növényt!

A feng shui szerint okos növényválasztással be tudjuk vonzani a szerelmet, és a már meglévő párkapcsolatunkat is jobbá tehetjük. Bolondságnak tűnhet, de miért ne kockáztatnánk?
Válassz Valentin-napra szerelemhozó növényt!

Milyen növény illik a lakásodba? Ötletek 9 stílushoz » 

Vörös rózsával lehet-e hibázni?

A vörös rózsa az egyik legelterjedtebb Valentin-napi figyelmesség, és a fengsuj szerint is remek ajándék, amit nyugodtan lehet a lakás szerelemért és párkapcsolatokért felelős részére helyezni. Ennek a területrésznek ugyanis a piros, a rózsaszín és a fehér a színe, így ilyen virágzatú növényekkel nem lehet bakot lőni. Egyetlen dologra azonban érdemes figyelni, ha már tudományosan választunk virágot: a rózsának ne legyen tüskéje. A fengsuj ugyanis nem díjazza a szúrós, hegyes növényeket a lakáson belül. (Még szerencse, hogy február közepén leginkább tüske és illat nélküli rózsákat árulnak a virágboltok.)

Válassz Valentin-napra szerelemhozó növényt!

A Valentin-napi rózsaszín ködből a fengsuj is kínál menekülőutat. Mivel a szerelemért felelős területen a Föld-elem a domináns, így a sárga virágzatú növények is szóba jöhetnek: a sárga rózsa mellett még a sárga tulipán és a nárcisz is megfelelő választás lehet. Ellenérv a sárgával szemben, hogy a magyar néphagyományok szerint az irigység színe, és ez semmiképpen nem jó ómen a szerelemsarokban, azonban akadnak olyanok is, akik a sárgát éppen a napfénnyel, a melegséggel és megértéssel kapcsolják össze. Innentől minden csak hit és ízlés kérdése.

Szerelemért a szerelem virágával

Válassz Valentin-napra szerelemhozó növényt!A hibiszkuszt régóta a szerelem virágának tartják, és ha alaposabban szemügyre vesszük, feltűnik, hogy tényleg igen erotikus növény – egyértelműen a hálószobában a helye. A legtöbb hibiszkusz virágának illata nem domináns, így nem is zavaró. Magyarországon a téli időszakban muszáj a lakásban tartani, mert a fagyokat nem bírja, de nyáron nagyon jól érzi magát a kertben. Szereti a napfényt és nagyon sok virággal hálálja meg, ha rendszeresen visszavágják. Virágai lehetnek szimplák és összetettek, fajtától függően. A hibiszkusz a fengsuj szerint szerelemre áldásos színekben igen elterjedt. Az egyik legnépszerűbb hibiszkusz a szimpla virágú, piros, de rózsaszín, sárga változata is gyakori.

Így gondozd a hibiszkuszt nagyon könnyű szaporítani: a 10–15 centis friss hajtást dugjuk bele egy cserép földbe, majd felülről takarjuk le a cserepet egy zacskóval, és tegyük napos helyre. Rendszeresen locsoljuk meg, pár hét múlva a növény gyökeret növeszt, növekedni kezd, és ekkor már levehetjük a zacskót. Érdemes néha visszavágni, hogy bokrosodjon a növény.

Válassz Valentin-napra szerelemhozó növényt!Az orchideát nem lehet megunni

Az orchidea igazán különleges növénynek számít, a virágszirmok erotikus asszociációjáról nem is beszélve, azonban sokkal igénytelenebb, mint tökéletes megjelenése sejteti. Hálás növény, mert ha jól érzi magát, rendszeresen és hónapokig virágzik.
Tévedés, hogy miután elvirágzott, a virágos ágat le kell vágni. Igaz, hogy nem mutat túl elegánsan a semmi kis levelek fölött meredező kopár ág, ami mellett legtöbbször egy tartópálca is meredezik, viszont a következő virágzáskor nemcsak a friss virágágon nőnek majd virágok, hanem a régin is.
Az orchideák szeretik a napfényt és a párás levegőt, a rossz nyelvek úgy tartják, hogy élősködők, pedig csak támasztékként használják az ágakat, kérgeket. Fehér, rózsaszín és sárga orchideából bőséges a kínálat, könnyű választani, hogy saját ízlésünknek és a fengsuj elvárásainak is megfeleljen és erősítse a csít.


Vágott virág helyett alkalmi cserepes

A földszínek egyik legszebb képviselője a sárga papucsvirág, amely kora tavasszal jelenik meg a virágboltok kínálatában. A fengsuj szerint tökéletesen illik rá a szerelemhozó jelző. Különlegessége, hogy piros színben is kapható, azonban a sárga változat népszerűbb. Egy növényen akár 50-60 virág is fejlődhet.

Válassz Valentin-napra szerelemhozó növényt!

Vásárláskor bimbós növényt érdemes választani, hogy a bő egy hónapig tartó virágzás minden perce a miénk legyen. A papucsvirág úgy viselkedik, mint az egynyári virágok: virágzás után a teljes növény elszárad és a következő évben magról újra hajt. (Ez a cserepes változatnál kizárt, azonban a kertészetekben bízhatunk.) A papucsvirág szereti a párás, világos helyet, de a közvetlen napfényt nem jól viseli, illetve fontos, hogy leveleit huzat, virágait víz ne érje.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top