Valentin-nap

A szerelmes Kos

A Kos a szerelemben épp olyan, amilyennek elképzeljük: a fényes páncélzatú lovag vonzalma nemes érzelem, nem fukarkodik vele, nem szeret csupán félszívvel. Azonban gyakran szerelmes egy fényes eszményképbe, ahelyett, hogy egy valódi hercegnõért rajongana, aki esetleg kissé zavartan nézi a tiszteletére rendezett véres lovagi tornát.





Hogyan viselkedik a szerelmes Kos

 






Számára a szerelem okozta öröm inkább a megszerzés időszakát jelenti, mintsem a cél elérését. A Kos azonban tud hűséges társ is lenni, képes a tartós kapcsolatra, de ha ez a viszony túlságosan változatlan vagy nem jelent elég kihívást a számára, idővel türelmetlen lesz. Ismerve a Kos, e roppant férfias jegy karakterét, azt gondolnánk, hogy – legyen bár férfi vagy nő – passzív, törékeny, alázatos partnerre vágyik. Nos, tévedünk. Bár gyakran ez is előfordul, de az ilyen kapcsolatok csupán ujjgyakorlatok a számára. A Kos akkor állapodik meg, ha olyan partnerre lel, akit nem tud teljesen uralni. Alázatos lelkek, óvakodjatok!

A Kos született romantikus. A szerelem prózai oldala nem igazán érdekli, például nem különösebben szívesen sütöget kedvesével halat a kerti grillen. Ám ha az a grill a hófödte Alpok egy megközelíthetetlen lejtőjén álló kalyiba előtt áll, a mentőcsapatok pedig csak három nap múlva érnek oda, vagy a halat óriási veszélyek közepette, egy felborult jachton kapaszkodva fogta, majd a halat fél kézzel tartva kellett a partra úszniuk, máris szívesen részt vesz a mókában. Ha a dolgok a megszokott kerékvágásba zökkennek, a Kos (férfi és nő egyaránt) ásítozni kezd.

Úgy tűnhet, szinte lehetetlen állandó izgalmat és ösztönzést biztosítani Kos társunk számára. Ez nem azt jelenti, hogy mi magunk kínáljuk az izgalmakat, inkább azt, hogy ne próbáljuk visszafogni késztetését az újabb kihívásokra és kalandokra, legyenek bár azok testi vagy szellemi izgalmak. Éljük a saját életünket, legyen saját érdeklődési körünk, ne érezze, hogy minden porcikánkat birtokolja, mert abban a pillanatban elindul a kapcsolat erjedése.


Mindenesetre unatkozni nem fogunk, hacsak társunk nem befelé forduló, önemésztő Kos, sőt, még így sebzetten is kínál izgalmakat, hiszen neurózisa érdekes, és igazi kihívást jelenthet. Ha nyugodt, elégedett társra vágyunk, tartózkodjunk a Kos társaságától, hiszen őt elsősorban a kaland érdekli. Válasszunk inkább a Bika vagy a Rák jegyű szülöttek közül, különben csúnyán megégethetjük magunkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top