Utazás

9 város, ami télen is gyönyörű

Tévedés azt hinni, hogy télen nem érdemes városnézésre vállalkozni. Ilyenkor ugyanis a ködben, a nedvességtől csillogó utcák egészen mesés hangulatot árasztanak.

Velence, Olaszország

A szövevényes csatorna- és utcarendszer még átláthatatlanabbnak tűnik, amikor leszáll a köd. Ez egyeseknek a thrillereket vagy a horrorfilmeket juttatja eszébe, másoknak sokkal inkább a középkori filmek hangulatát idézi.

9 város, ami télen is gyönyörű

Alcazar de Segovia, Spanyolország
A segoviai kastély egyszerűen mesébe illő látványt nyújt a havas táj közepén. Nem is meglepő, hogy még Walt Disney-t is megihlette az elé táruló kép, és később az Alcazar de Segovia alapján tervezte meg a Hamupipőke várát.

9 város, ami télen is gyönyörű

Padova, Olaszország
Az olasz város szeptembertől májusig megtelik élettel, amikor a fiatalok benépesítik az ottani iskolákat. Egyetemváros lévén több találkozási pont is van, az egyik legfelkapottabb az Il Prato, mivel a tér közepén álló ellipszis alakú kis sziget, főleg ködbe burkolózva, a romantikázni vágyók álma.

9 város, ami télen is gyönyörű

Misurina tó, Olaszország
Különleges mikroklímájának köszönhetően nyáron a légúti betegségben szenvedők, asztmások kedvelt célpontja. Télen azonban a tó vize befagy, és a jégen lovaspóló-bajnokságokat rendeznek, hatalmas szánokkal közlekednek az emberek, miközben a tó visszatükrözi a háttérben húzódó Dolomitok havas csúcsát.

9 város, ami télen is gyönyörű

Bruges, Belgium
Kellemes sétálni havas utcáin, de egyszerű téli estéken is jó érzés, hogy az egész belvárost belengi az édeskés gofri illata. A szórakozni vágyók ugyanúgy megtalálják ott a számításaikat, mint a romantikázók vagy családosok.

9 város, ami télen is gyönyörű


Koppenhága
, Dánia

Egyszerű halászfalu volt, ma pedig Skandinávia legnépesebb városa, ahol a lakók a világon a legboldogabbnak vallják magukat. Télen a napos órák száma egy hónap alatt alig két nap, de a városról mégsem a sötétség jut majd eszébe annak, aki odautazik. Hans Christian Andersen is itt írta a meséit, és bár nem a legvidámabbak, kétségtelenül emlékezetesek.

9 város, ami télen is gyönyörű

Prága, Csehország
Mivel a város néha már-már túlzsúfolt lehet a nyári hónapokban, így télen például sokkal nyugodtabban lehet sétálgatni, és sorbaállás nélkül juthatunk be a különböző látnivalókhoz. A hóval borított Prága napos időben feledhetetlen, pláne ha valamelyik toronyból tekintünk a városra. Séta közben sem kell aggódni, mert lépten-nyomon akad egy kellemes hely, ahol felmelegedhetnek a turisták.

9 város, ami télen is gyönyörű

Bled, Szlovénia
A 6 km hosszú ösvény a tó körüli sétákra télen is kiváló, de a magaslati kilátókhoz is érdemes kirándulást tervezni, különösen napos időben. Ha nagyon hideg van, akkor a befagyott tó vizén korcsolyázni is lehet.

9 város, ami télen is gyönyörű

Budapest
Novembertől december végéig csak úgy ragyog a város, de az ünnepek után is szemet gyönyörködtető látvány például a Műjégpálya és a Vajdahunyad vára. De beülhetünk a Széchenyi fürdőbe, és a szabadtéri meleg vizes medencében sakkozhatunk a téli hidegben is.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top