Utazás

Ősszel utaznál? A tökéletes úti cél: Hamburg! (X)

Több okból is imádjuk az őszt, az egyik, hogy a kellemesen hűvös időben végre jöhetnek a nagy kirándulások és a felfedező körutak. Európa tele van izgalmasabbnál izgalmasabb városokkal, ahol jó eltévedni: Hamburg kétségtelenül ilyen, ráadásul a Budapest Airportról induló repülőjáratokkal közvetlenül is elérhetjük ezt a csodás várost. Megmutatjuk, miért érdemes a következő hónapokban repülőre szállni!


Aki Németországba készül, nagyon gyakran Berlint vagy Münchent veszi célba, pedig számtalan más részét is érdemes útba ejteni. Például Hamburgot, ahol egy igazán gazdag történelmű, vadregényes kikötővárossal találjuk szembe magunkat.

Lenyűgöző kikötő, varázslatos halpiac

Az Elba torkolatánál található Hamburg az egyik legforgalmasabb kikötőváros, ezért a világ kapujaként is szokták emlegetni. Ha imádod a friss tengeri levegőt, és szeretnéd élőben látni a lenyűgöző ipari kikötőt, ahova évente közel 13 ezer hajó fut be, semmiképp se hagyd ki ezt a helyet! A szabad kikötőben ráadásul megnézheted a világ legnagyobb összefüggő raktárkomplexumát, amely a világörökség részeként igazi kuriózum, aztán irány a halpiac, ahol vasárnap reggel 5 (télen 7) és fél 10 között a tengerből frissen érkező halak közül magad választhatod ki a szendvicsedhez valót.

Kalandok a piros lámpás negyedtől Keith Haringig

A történelem ott van minden sarkon: a Reeperbahn például a világ egyik leghírhedtebb utcája, egyben a város vörös lámpás negyede, emellett pedig zenetörténeti szempontból is fontos, hiszen 1960-ban a Beatles itt lépett fel először ezen a néven. Ha megnézted a róluk elnevezett teret, és hallgatnál egy kis zenét, november 17-én vesd bele magad a Barnerstraßén megrendezett Ír Népzenei Fesztiválba! Ha kulturális programra vágysz, az október 15-i Hamburg Zeigt Kunst összművészeti fesztiválon 100 helyi alkotó munkáit ismerheted meg, a Museum für Kunst und Gewerbe pedig a világhírű Keith Haring posztereiből mutat be egy válogatást november 5-ig.


Családosként vétek lenne elszalasztani a Miniatur Wunderlandot, amely valóban egy miniatűr csodaország a világ legnagyobb modellvasútjával és egy működő minirepülőtérrel. Kedvet kaptál? Tudj meg többet Hamburgról és a közelgő helyi programokról ide kattintva!

 

Ha szeretnél a legjobb őszi úti célokról még többet megtudni, akkor látogass el a http://www.bud.hu/coolcities oldalra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top