Utazás

Félelmetes fotókat készítenek a vakmerő turisták

Rio de Janeiróban található egy hegy, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a környékre. Ugyanitt, életunt kirándulók, turisták szédítő fotókat készítenek, amivel aztán a közösségi médiában besöprik a lájkokat. Hogy mennyire tekinthetőek épeszűnek, azt mindenki döntse el a fotók láttán.

A brazil nagyváros vonzó turistaparadicsom, amit évente több tízezren keresnek fel, hogy a tengerparton pihenjenek, részt vegyenek a karneválon vagy épp belevessék magukat a város nyüzsgő éjszakai életébe.

Persze Rio környékén kirándulni is érdemes, a várost körülvevő hegyekről csodás panoráma nyílik a városra és az Atlanti-óceánra. Itt található a Pedra da Gavea nevű, több mint 800 méter magas hegy is, a Parque Nacional da Tijuca nemzeti park területén. A park különlegessége, hogy a nagyvároshoz közel valódi esőerdőbe nyerhetnek betekintést a kirándulók.

A Pedra da Gavea tetejéről csodás panoráma nyílik, de ide eljutni nem könnyű: egy helyi túraszervező céggel kell megegyezni, bár aki nagyon bátor, az magától is nekivághat. Három órás utat kell megtenni, ebbe egy kis sziklamászás is beletartozik, illetve, nem árt, ha viszünk magunkkal napvédő krémet, vizet és élelmiszert is, mivel a közelben semmilyen bolt vagy étterem nincs.

A túra azonban a látvánnyal kárpótolja a kirándulókat, persze van, akinek semmi sem elég, és nekiáll kísérteni a sorsot. Így készülnek azok a fotók, amiken az emberek úgy néznek ki, mintha rögtön lecsúsznának a mélybe. Persze ez még lehetne ügyes fotózás eredménye is, de itt valóban az történik, amire gondolunk: életunt emberek életveszélyes helyen pózolnak a lájkokért.

“Nem illúzió” – mondta a Huffington Postnak nyilatkozva Julianna Olivieira, aki az egyik hasonló fotón szerepel. “Nagyon óvatosnak kell lenni.”

Ha minket kérdez bárki, akkor picit hülyének is.

További cikkek lélegzetelállító helyekről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top