Utazás

Ázsia, Afrika, Dél-Amerika és a varázslatos kelet… csak egy karnyújtásnyira (X)

Távoli helyek, egzotikus tájak, különleges városok, káprázatos tengerpart… csak néhány dolog, amiért érdemes utazni. Feltöltődünk, kikapcsolódunk, a megszerzett élmények, az új tapasztalatok pedig mindennél erősebben hatnak az életünkre.

Az 1000 út utazási iroda 17 éve alakult. Céljuk az volt, hogy közelebb hozzanak idegen kultúrákat, kiemeljenek bennünket komfortzónánkból. Egy utazás segít abban, hogy jobbá és nyitottabbá váljunk, hiszen amiről azt gondoltuk, idegen, egyszerre egészen ismerőssé válik. A sztereotípiák lerombolódnak. Kiderül, hogy a világ nem is olyan nagy, hogy az emberek máshol is ugyanazokkal az érzésekkel, gondolatokkal élnek, mint mi. A távoli kultúrák embereit is hasonló világnézetek viszik előre, és bár mások a hagyományaik, hirtelen egészen ismerősekké válnak.

Hihetetlen élmény mondjuk Peruban együtt főzni, ebédelni egy indián családdal. Megkóstolni az ő ételeiket, elbeszélgetni a hagyományaikról.

Peru

Percek alatt szívünkbe lehet zárni az üzbegisztáni gyerekeket, akik mosolygós arccal, örömmel állnak a fényképezőgépünk elé, hogy bemutassák hagyományos népviseletüket, amelyben iskola után játszanak. Végigsétálva az óváros kis utcáin, ráébredünk, hogy egy a világtérképen eldugott ország az előítéleteink ellenére egyáltalán nincs híján a civilizációnak.

Üzbegisztán

Aki járt már Algériában, az tudja, hogy ott nem is turistának érezzük magunkat, hanem vendégnek. Náluk nem iparág a turizmus, hanem örömmel és nyitottan várják azokat, akik kíváncsiak rájuk.

Algéria

Namíbia, Botswana, Zimbabwe, Tanzánia, Sri Lanka, Indonézia vagy éppen az Iguazu vízesésnél lévő botanikus kert és madárpark csodás élővilágával csábít, hogy megmutassa, mennyi szépség rejlik ezeken a tájakon.

http://www.1000ut.hu/brazilia/utazas/szilveszter-a-copacabanan-iguazu-vizesessel-fuszerezve/r567

http://www.1000ut.hu/sri-lanka/utazas/szilveszter-sri-lankan-pihenessel/r574
http://www.1000ut.hu/szingapur/utazas/a-malaj-felsziget-nagyvarosai-szilveszteri-bali-udulessel/r578

Dubaj építményeit is látni kell legalább egyszer az életben. Sétálni egy fedett, légkondicionált utcán, hogy ne legyen nagyon melegünk. Felmenni a világ legmagasabb épületére, vagy a káprázatos arany- és gyémántbazárban ámulni az ékszercsodákon. Itt tényleg találkoznak a kultúrák, a hagyományok, a múlt és a jövő együtt él.

http://www.1000ut.hu/egyesult-arab-emirsegek/utazas/szilveszter-dubaiban/r570

Szentpétervár

 

Moszkvában, a Vörös tér közelében meginni egy pohár eredeti orosz vodkát, és mellé savanyú uborkát enni, vagy éppen végigtáncolni az éjszakát a legvidámabb társasággal tényleg nagy élmény. Az orosz vendégszeretet ugyanis tényleg különleges, nemcsak Moszkvában, de a lehengerlő Szentpéterváron is. Mi lenne erre tökéletesebb pillanat, mint egy álmodozó szilveszter?

http://www.1000ut.hu/oroszorszag/utazas/szilveszter-moszkvaban/r455
http://www.1000ut.hu/oroszorszag/utazas/szilveszter-szentpetervaron-3-moszkvai-varosnezessel/r450

http://www.1000ut.hu/oroszorszag/utazas/szilveszter-szentpetervaron-5-moszkvai-varosnezessel-5/r451

Persze különleges élményekben részünk lehet a közelben is. A lényeg a felfedezésben rejlik, a kultúrák megismerésében.

Szóval, kóstoljunk legendás borokat Spanyolországban vagy Portugáliában, esetleg falatozzunk Franciaországban, ahol a gasztronómia igazi fellegvára vár ránk.

Teázzunk Grúziában, sörözzünk Írországban.

Annyi, de annyi szépség vár ránk a világban, csak fel kell venni a „túracipőnket”, és irány a nagyvilág.

Ötletekért és segítségért a szervezéshez pedig elég egy kattintás:http://www.1000ut.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top