Utazás

Indul a budapesti közautóprogram

Jövőre várhatóan bővülni fog a budapesti közautórendszer, miután a parlament megszavazta az ezt lehetővé tévő törvénymódosítást. A BKK jövő év első felére készíti el a közösségi autóbérlő rendszer szabályzatát.

Megszavazta a parlament azt a törvénymódosítást, amely felhatalmazza az önkormányzatokat, hogy dolgozzák ki a közösségi autóbérlő rendszer létrehozására, fenntartására, üzemeltetésére vonatkozó szabályokat, és tegyék a helyi közlekedésszervező feladatává annak fenntartását – írja az Index.

Budapesten a közösségi autóbérlő rendszer nem szigetszerűen működő cégekből áll majd, hanem integrált szolgáltatásként fog üzemelni, akárcsak a Mol Bubi – mondta az Indexnek Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója. Bár nem nevezte meg, de nem is cáfolta, hogy a közautóbérlés rendszerében is a Mol lesz majd a BKK partnere, akárcsak a bringák esetében.

Ezt támasztja alá a HVG értesülése, miszerint a Mol nemrég állított össze egy nagy gépkocsiflottát, amelyekre már a Mol Limo matrica is felkerült.

Iparági információk szerint a Mol 200 benzines és 100 elektromos autóval várja a nyitást, az indulást jövő januárban tervezik, nagyjából akkor, amikor az elfogadott törvénymódosítás hatályba lép.

A budapesti közösségi autóbérlési rendszer jelenleg egyszereplős, a GreenGO nevű cég 95 elektromos autóval szolgáltat a fővárosban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top