Utazás

Extrém módon bonyolítja meg a metrópótló az életüket

Egy XV. kerületi ház lakói sokat bosszankodhatnak a metrófelújítás megkezdése óta. A metrópótló villamos végállomása ugyanis éppen a garázsuk előtt van, ezért nem tudnak kiállni a kocsival.

A XV. kerületi Fő út 7. szám alatti ház előtt van a 12-es villamos végállomása. A villamos eddig mindössze két szerelvényből állt, így ez eddig nem okozott problémát, de amióta az itt haladó járat egyben metrópótló is lett (12M), háromkocsisra bővítették, és a hátsó szerelvény elállja az útját az említett ház garázsából kiálló autóknak. 

Az Index olvasója szerint a lakók csak akkor tudnak kiállni  a kocsijukkal, ha a ház előtti két villamosvágányból a távolabbin áll a villamos. Ilyenkor kidugják a kocsi orrát, és ráállnak a közelebbi sínpárra, mert addig nem tud beállni a másik villamos. Ahogy a bent álló villamos kigurul a megállóból, a kocsival is ki lehet gurulni. Reggel hattól késő estig szinte folyamatosan ott áll egy villamos a garázskapu előtt.

A lakók megkeresték a BKK-t, ahogy a problémával a lap is felkereste a közlekedési társaságot. A BKK-nál közölték, hogy ahhoz, hogy a 12M villamos közlekedését megfelelő kapacitással, menetrend szerint fent lehessen tartani, kompromisszumokra van szükség. A lehetőségek szerint a villamosok a járdától távolabbi vágányt használják, ezzel segítve a garázsból való kijutást. A BKK egyúttal tisztelettel kéri a városlakók megértését és türelmét.

Címlap: MTI Fotó/Balogh Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top