Utazás

A MÁV szintet lép, nem lesz több nyomtatott menetrendjük

Korszerűsít a MÁV: a jövő évtől nem jelennek meg a nyomtatott menetrendkönyvek, a vonatok közlekedéséről online lehet majd információt szerezni.

A MÁV a Fonódó nevű blognak megerősítette, hogy 2018-ra már nem nyomtatják ki aktuális menetrendkönyvüket, azt ezek után mindenki PDF-ben töltheti le magának. 

A digitalizált menetrendre való teljes áttérés oka, hogy már 2014-ben is az utazóknak mindössze az 1,5 százaléka tájékozódott a nyomtatott menetrendkönyvből. A Német Vasút nyolc évvel ezelőtt, az osztrákok öt évvel ezelőtt szüntették meg az éves kiadványt. 

A vasúttársaság azt írta a Fonódónak, hogy „a menetrendkönyvek szerepét az elektronikus utastájékoztató csatornák mellett a jelenleginél hangsúlyosabban és szélesebb körben megjelenő vonali menetrendek veszik át. Továbbra is biztosított lesz a vasúti menetrend belföldi közszolgáltatási tartalmának naprakész elérhetősége és letölthetősége az Elvirában és a MÁV-csoport honlapján”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top