Utazás

Cáfolja a BKK, hogy januártól kötelező lenne a közlekedési kártya

Még mindig csak tesztüzemben működik a Budapesti Közlekedési Központ elektronikus közlekedési kártyája, amely a távoli jövőben majd kiváltja a jegyeket és a bérleteket. A BKK közleményben nyugtat meg mindenkit, hogy az álhírekkel ellentétben nem lesz kötelező a közlekedési kártya használata január elsejétől. Ígérik, időben fognak szólni, ha azzá válik.

Elterjedt az interneten, hogy 2018 januárjától kötelező lesz a BKK elektronikus közlekedési kártyáinak használata. A BKK csütörtökön közleményt adott ki, amelyben cáfolta a dolgot. Eszerint igaz, hogy egyszer majd lesznek közlekedési kártyák, de azokat jelenleg még csak tesztüzemben lehet használni a Deák téri metróállomás egyetlenegy kijáratánál, és érvényesítőkészülékből is csak egy üzemel még, a közvágóhídi HÉV-végállomáson.

A BKK ígéri, megfelelő időben megadja majd a szükséges tájékoztatást a közlekedési kártyák és az elektronikus jegyrendszer hivatalos bevezetéséről, miután kiépült a szükséges infrastruktúra, és elvégezték a szükséges teszteket is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top