Utazás

Téli wellness: így válassz a családnak

Arról álmodozol, hogy bágyadtan, merengve ejtőzöl egy végtelen termálvizes medencében, miközben lágyan simogat a téli szél, és a gondjaid a vízben töltött másodpercek számával arányos tempóban tűnnek tova?

Már el is képzelted, ahogyan a világ legjobb masszőrje úgy átgyúrja a tested, hogy a lazaságtól alig bírsz lábra állni? Most meg éppen azt érzed, mennyire üdítő egy kiadós, forró szaunázás után a jéghideg víz ölelésében arra ocsúdni, hogy milyen szép az élet? Igen, jól látod, minderre pedig a koronát egy felejthetetlenül finom és egészséges vacsora teszi fel. Ha ezek járnak a fejedben, és nem tudsz szabadulni a vágytól, hogy magadévá tégy egy wellnesshétvégét, ne tartson vissza semmi. De tényleg semmi! Még a család sem.

Hogy nem hagyhatod őket otthon? Bár megtehetnéd, de mi sem erre gondoltunk. Hanem arra, hogy ha már kikapcsolódás, legyen jó az egész csapatnak. Hogy mindez kivitelezhetetlen egy állandóan csipogó és néha nyafogó háromévessel és egy morcos kamasszal, aki épp önsanyargat? Ezt felejtsd el gyorsan. Csak egy dolog számít: ha jól választasz helyszínt, egy új családdal térhetsz haza. Nem, nem teljesen újjal, na, hanem – helyesen fogalmazva – egy megújulttal. Itt a téli wellness időszaka, ideje felkerekednetek!

Vannak alapszabályok, amelyeket betartva tökéletes pihenésben lehet része az egész családnak. Elmondjuk, mire érdemes figyelned.

Ugyan egy kikapcsolódástól mindig csodát vár az ember, ha családdal mégy, ne feledd, sok dologról le kell mondanod, amit gyerekek nélkül megtehetnél. Cserébe viszont olyan életre szóló közös élményeket szerezhettek, ami minden lemondást megér.

Ha a téli wellness mellé programokat is keresel, olyanokat válassz, amelyek egyértelműen vállalhatóak gyerekkel. Ne vidd őket 3 órás múzeumlátogatásra, de az egész napos, vacogós városi túra sem feltétlenül tesz jót a családi szellemnek. A gyerekek igényeit szem előtt tartva nézz olyan lehetőségek után, amelyek mindenkinek jót ígérnek. Mit szólsz mondjuk egy sütizéshez egy romantikus kávézóban?

Szerencsére van olyan szuper szolgáltatásokat ígérő komplexum, amely nemcsak wellness- vagy gyógyszolgáltatásokkal várja a vendégeit, hanem élményfürdőt is kialakítottak benne – elsősorban a családosok örömére. Mindenképpen érdemes ilyet választani, hiszen nagy eséllyel a számtalan szolgáltatás között mindenki talál kedvére valót. Ha pedig játszószobát is kínálnak, véletlenül se keress tovább, megtaláltad az ideális helyet.

Amikor például egy csodás élményfürdő kínálja a legjobb lehetőséget, ne tántorítson el az esetleges távolság. Ha attól tartasz, hogy a gyerekeknek sok lesz az utazás, gondolj arra, hogy rajtad is múlik, hogyan élik meg azt. Vigyél nekik játékokat az útra, na meg ételt és italt is. Beszéljétek meg előre, hogy mi fog történni, így ők is felkészülhetnek az izgalmakra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top