Utazás

Kis irodákból lett álomlakása Debrecenben Emesének és Bencének

Debrecen belvárosában, egy társasház tetőterében alakította ki első közös otthonát Emese és Bence. Sok kötöttséghez kellett alkalmazkodniuk, így történetük arra is jó példa, hogyan lehet a szükségből erényt kovácsolni.

A ma már világos és hívogató otthonról nem is gondolnánk, hogy eredetileg több pici iroda működött itt. Keresztirányban hatalmas, belógó gerendák szabdalják a lakás terét, ezért a legnagyobb kihívást az jelentette Emese és Bence számára, hogy a ritmus nélküli betonelemeket készen kellett elfogadniuk. „Emiatt okozott nehézséget a nappali kialakítása is, de aztán megbarátkoznunk a gondolattal, hogy egy tartópillér határozza meg a rendelkezésünkre álló teret” – meséli Emese.

lakásfelújítás tetőtér

lakásfelújítás tetőtér

Ez a tetőtér ráadásul nem tartozott a ma divatos industrial-loft kategóriába, ehhez hiányzott a megfelelő belmagasság és a jellemző építészeti anyaghasználat is. Ráadásul az érdekes szerkezeti megoldások rég síkra voltak betonozva, ezért nem lehetett belőlük semmit sem megmutatni. De ez sem törte meg Emeséék lelkesedését: ahová csak lehetett, ablakokat építtettek be, hogy minél több fényt nyerjenek, és sok helyen elcsaltak a szabálytalan formájú bemélyedésekből, ajtók mögé rejtve őket, így sok hasznos tárolót nyertek.

lakásfelújítás tetőtér

A pár szívéhez a skandináv stílus áll leginkább közel, amit egy kis retróval szerettek volna fűszerezni. A térkialakításokban és a berendezésben Koch Noémi lakberendező volt segítségükre, aki hamar ráérzett Bence és Emese ízlésére.

lakásfelújítás tetőtérSzöveg: Hoffmann Nóra, Fotó: Székely Péter

 

A teljes cikk az OTTHON magazin novemberi lapszámában olvasható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top