Utazás

3 úticél, ahol tökéletes lehet a szilveszter

Ha kinőtted a házibulikat és úgy érzed, hogy készen vagy életed nagy kalandjára, pattanj repülőre és éld át azt, amire a legtöbben csak vágynak. Három olyan tökéletes uticélt mutatunk, ahol óriási élmény a szilveszter.

Copacabana

Igen, ha meghallod ezt, dallamként csendül fel a füledben a világ egy legkülönlegesebb helyének neve. Dél-Amerika varázslatos világa ugyanis annyira elragadó, hogy ha egyszer valaki megérzi, mit is adhat az a vidék, soha többé nem szabadul a hatása alól. A csodálatos Iguazu-vízesést, Rióban a Cukorsüveg-hegy, és a jól ismert Krisztus szobor, a látványos, izgalmas szamba show-k vagy a mesés, homokos tengerpartok. Ez mind Brazília. A háborítatlan nemzeti parkok területén a paradicsomban érezheted magad, az őserdei madárparkban pedig 150 trópusi madárfajjal találkozhatsz. Dél-Amerikában ez az egyetlen hely, ahol a hatalmas madárreptetőkben közelről is megnézheted a különleges állatokat. A szilvesztert pedig hol máshol élvezhetnéd a legjobban, mint Copacabanán a tengerparton, ahol december utolsó napja a második legfontosabb mulatság a karnevál után. Ilyenkor mindenhol emberek ünnepelnek, a varázslatos éjféli tűzijátéknak pedig párja sincs.

Szentpétervár

Lehet, hogy ha belegondolsz, hogy legszívesebben hol töltenéd a szilvesztert, az elsők között nem Oroszország jut eszedbe. Ám ha elolvasod, miért érdemes mégis átgondolni ezt a lehetőséget, garantáljuk, hogy nem is keresgélsz tovább. Hogy miért? Azért, mert Szentpétervár és Moszkva olyan világhírű látnivalókkal kecsegtet, amiket legalább egyszer mindenkinek látnia kell. UNESCO Világörökségi helyszínek, történelmi központok és műemlékek, a múltat idéző pompás múzeumok valóban elkápráztatják a látogatókat. Kreml, Vörös tér, Véren Megváltó templom, a történelemkönyvekből is híres Téli Palota, az Ermitázs vagy a Juszupov palota – mind-mind olyan helyszínek, amelyek nemcsak a történelem hol derűs, hol burús emlékeivel itatják át a ember szívét-lelkét, hanem az elegáns szilveszteri mulatsággal egybekötve olyan életre szóló élményeket adnak az utazóknak, amilyenre a legtöbben úgy Isten igazából vágyakoznak.

Sri-Lanka

Hányszor találkoztál már azokkal lenyűgöző képekkel, amelyek úszó piacot ábrázolnak? Na és hányszor jutott eszedbe, hogy bizony ha esik, ha fúj, neked el kell menned Sri-Lankára és a saját szemeddel kell látnod a csodát? Ha nem tudod miről beszélünk, akkor azért, ha pedig nagyon jól tudod és legalább annyira vágysz oda, mint mi, akkor pedig azért kell repülőre ülnöd és átélned életed egyik legnagyobb élményét. Buddhista templomok, bazárok, múzeumok, na és a csodálatos óceánpart – kell ennél több? Főleg szilveszterkor. Míg itthon csattognak a mínuszok, te a 25 hektáron elterülő Pinnawala-i elefántárvaházban gyönyörködsz a csodás állatokban, vagy épp a sziget legnagyobb és legszebb buddhista barlangszentély-együttesénél találod meg a belső békédet. Rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, a Királyi Botanikus Kert, az óceánpart Induruwában, Sigiriya ősi romjai, Dambulla Arany Temploma és a Kandy Szent Városa mind-mind csak rád vár.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top