Utazás

Ebbe a lakóparkba csak vegák költözhetnek

Az oroszországi Veda Village a hasonlóan gondolkodó, szigorúan húsmentes életet élő lakókat gyűjtené össze az új építésű lakópark épületeibe.

Az igazán elkötelezett vegáknak most már nem is kell egy levegőt szívniuk azokkal, akik húst esznek. Oroszországban ugyanis már épül a Veda Village, egy olyan lakópark, ahova szabályozottan csak vegetáriánusok költözhetnek be. A Szentpétervár külvárosában épülő komplexum lakásainak megvásárlása előtt a potenciális lakóknak hosszas interjún kell részt venniük, ahol be kell bizonyítaniuk, hogy valóban húsmentesen élnek. A dohányzás és az alkohol fogyasztása szintén tiltott lesz az épületek lakóinak.

A fejlesztők szerint egy ilyen lakópark lehetőséget ad arra, hogy a hasonlóan gondolkodó emberek békés közösségben éljenek együtt, és azt is remélik, hogy az – egyébként is energiatakarékosra tervezett – épületekben hamarosan önfenntartó energia- és ételtermelés alakulhat ki. A lakók használhatják majd a komplexumhoz tartozó jógastúdiót, napközit és vegetáriánus éttermet is!

 

OddityCentral

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top