Utazás

Mit tennél, ha találnál egy táskát több ezer euróval? Ez a magyar kamionos visszaadta

A 32 éves férfi hazafelé tartott, amikor egy benzinkút mosdójában megtalálta a pénzzel teli övtáskát.

Sokan nem tettek volna így, ha pénz találnak az utcán, de a 32 éves Orosz Márk több ezer eurót adott vissza a tulajdonosának. A kamionsofőrként dolgozó férfi Németországból tartott hazafelé, amikor egy benzinkútnál állt meg az autópályán.

A mosdó mellett egy övtáskát talált, és alaposan meglepődött, amikor meglátta, hogy több ezer euró és iratok vannak benne – számolt be a nem mindennapi esetről a Mindenkilaci blog.

Kiderült, hogy egy másik magyar kamionosé az övtáska és a pénz. Márk azt mondta, eszébe sem jutott eltenni a kisebb vagyont, és nem csak azért, mert magyar volt a tulajdonosa.

Barátai segítségével megtalálták a férfit, de végül úgy döntött, leadja a táskát a benzinkút pultosánál, mert ha magával viszi, lehet, hogy elkerülik egymást. Igaz, így a benzinkút dolgozói is belenyúlhattak volna a táskába, de nem tették.

Végül ők adták át a rendőrségnek a táskát, és így került vissza a tulajdonosához. Mondani sem kell, nem számított arra, hogy valaha is visszakapja a pénzét és az iratait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top