Utazás

A Roxfort Expressz mentette meg a vadonban rekedt családot

Egy négygyerekes család kenuját elsodorta a vihar, és nem tudtak volna eljutni a kocsijukhoz. Aztán jött a mesébe illő fordulat.

A Harry Potter-filmek Roxfort Expresszeként híressé vált Jacobite gőzmozdony érkezett egy vadonban rekedt hatfős család segítségére a skót felvidéken. Jon Cluett, felesége és négy gyerekük az Eilt-tó partján pihentek egy házikóban, amikor péntek reggel arra ébredtek, hogy egy hatalmas vihar elsodorta a kenujukat.

A családnak több kilométert kellett volna megtennie a mocsaras tájon, hogy visszaérjen az autóhoz, ezért Cluett felhívta a rendőrséget, hogy megkérdezze, van-e bármilyen mód a kimenekítésükre.

„Megbeszéltük a következő arra járó vonattal, hogy vegye fel magukat, és nem fogják elhinni, de épp a Roxfort Expressz lesz az. A gyerekei imádni fogják” – idézte fel Cluett a rendőr szavait, hozzátéve, hogy 6 és 12 év közötti gyerekei nagyon szeretik a varázslótanonc kalandjait.

„Ismerik a Harry Potter-filmeket és tudják, hogy a skót felvidéken forgatták őket, de csak a vonat megérkezésekor állt össze a kép a fejükben” – tette hozzá Cluett, aki a közép-skóciai Stirling egyik templomának lelkésze.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top