Utazás

8 meglepő dolog, amit nem lehet megtenni Észak-Koreában

Persze Észak-Koreában nyilván egy csomó dolgot nem lehet megtenni, de ezek tényleg irtó meglepőek!
  1. Nem lehet kék farmert hordani  – A kék farmer az imperializmus mocskos ideológiájával átitatott nyugati nadrág!
  2. A külföldiek nem használhatják a helyi valutát  – Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kis ökörnek…
  3. Nem találsz régi újságokat a könyvtárban – Különben is, mire kell az neked? A külföldi újságok és folyóiratok eleve ki vannak zárva, de a helyi lapokból is csak a frissek hozzáférhetőek, mert hát ki akar emlékezni azokra a régi dolgokra, amik már úgyis tök másképp vannak…
  4. Nem telefonálhatsz külföldre – De ismétlem, kinek is akarnál?
  5. Se kóla, se krumpli – Azt mondani sem kell, hogy a kapitalizmus szimbólumainak számító McDonald’s és Coca Cola tiltott márkák Észak-Koreában.
  6. Higiéniás problémák – Az sokkal nagyobb gond, hogy ugyanígy az óvszer, sőt még a tamponok megvásárlása is komoly problémát jelent. Az óvszert illetően az alacsony kereslet az ok, a tampon helyett pedig állítólag még mindig mosható szövetet használnak a nők
  7. Ne számíts jó frizurára – Semmilyen extrém vagy divatos hajviselet nem jöhet szóba, szóval Észak-Koreában nem érdemes csodát várni a fodrászoktól.
  8. Csak semmi kocsikázás – Autót venni ugyanis nagyjából lehetetlen az elképesztően magas ára miatt. Még a biciklit is csak viszonylag kevesen engedhetik meg maguknak.

 

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top