Utazás

Egyszerűen nem fértek fel az utasok a pécsi vonatra

Szombaton este az egyik Villánykövesdről Pécsre tartó vonaton annyi ember utazott, hogy néhány felszállónak már nem maradt hely. Őket a kalauz arra utasította, hogy várják meg a megállóban a következő vonatot.

A Bama.hu egyik olvasója számolt be a hétvégi MÁV-os kalandjáról, amikor is néhány utastársával együtt hoppon maradtak a villánykövesdi megállóban. A forrás arról számolt be, hogy szombaton az este tízórási vonattal szerettek volna Villánykövesdről visszaindulni Pécsre a barátaival, ám egyszerűen már nem fértek fel a menetrend szerinti járatra. 

Velük együtt körülbelül 20 fő várakozott az esti szerelvényre, de csak néhányan tudtak feljutni rá, mert a kalauz egy idő után közölte, itt a vége, nincs több hely. Az olvasó elmondása szerint a kalauz azt javasolta, hogy a többiek várják meg a következő járatot, ami két óra múlva érkezik. Akik ott maradtak, nem is akarták elhinni, hogy ilyen megtörténhet. Az ottani megállóban ugyanis nincs semmi, csak egy régi váróterem, de annak is be van zárva az ajtaja, az ablakai bedeszkázva. Az olvasóért és barátaiért végül egy ismerős ment el autóval Pécsről.

Képünk illusztráció
MTI Fotó: Máthé Zoltán

A Bama.hu megkereste az ügyben a MÁV-ot, a vállalat pedig először is elnézést kért az okozott kellemetlenségért. Közleményében hozzátette, hogy ezen a hétvégén éppen a Villányi Vörösborfesztivál volt, amelynek ideje alatt a MÁV a vonalon 14 menetrend szerinti vonatot közlekedtetett több kocsival, vasárnap 0:10-es indulással pedig különvonattal is készült. Az előző évek tapasztalatai alapján aznapra több mint ötször nagyobb kapacitást biztosítottak, csaknem 6400 ülőhellyel. Szombaton azonban, mint írták – feltehetőleg a jobb időjárás miatt – még ennél is többen utaztak, és az érintett járaton, egy mindössze háromegységes Bz motorvonaton valóban túlzsúfoltság alakult ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top