Utazás

Ausztriában már elindult a síszezon

Élezhetik a léceket a síelés szerelmesei, mert Ausztriában már 20 centiméteres friss havon síelhetnek, köszönhetően az átlagnál hűvösebb időnek.

Átlagosan 20 centiméter friss hóréteget kaptak az osztrák gleccserek, köszönhetően a télies szeptembernek. A Síelők.hu beszámolója szerint Ausztria Németországgal határos magasabb hegyeiben 30 centiméternyi hó is hullott a hétvégén.

Háromezer méter felett -10 fok alatti hőmérséketeket mértek pénteken és szombaton is az Alpokban, a korai hideget a gleccsersíterepek is kihasználják, péntek óta folyamatosan üzemelnek a hóágyúk.

Hintertuxon 75 cm hóvastagság mellett 31 km pálya és 13 felvonó üzemel. Stubai 50 cm hóval hét pályával és 10 felvonóval fogadja a vendégeket, és egészen a Gamsgartenig (2620 m) nyitva vannak a lejtők.

Pitztalon öt üzemelő lifttel és ugyanennyi sípályával zajlik szeptember 15. óta a szezon, a Tiefenbach a múlt hétvégén nyitott, a hóvastagság fél méter körüli.

Kaprunban 110 cm hó mellett hét felvonó jár, és a hétvégétől az Alpincenterig (2450 m) síelhetünk. Mölltalon a gleccseren található három sípálya tart nyitva, amelyeket a hatüléses szolgál ki, a hóvastagság 80-90 cm – írja a Síelők.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top