Utazás

Több légitársaság rendszere is összeomlott, nem lehetett becsekkolni

A becsekkolásnál használt számítógépes rendszerek több légitársaságnál is összeomlottak csütörtökön, ezért az utasok több órát is kénytelenek voltak várakozni. A különös problémában a British Airways, az Air France, a Quantas és a Lufthansa is érintett.

A londoni Gatwick repülőtéren, az ausztráliai, párizsi, washingtoni, szingapúri, dél-koreai, illetve dél-afrikai reptereken is problémát okozott csütörtökön, hogy több légitársaság számítógépes rendszerében problémákat észleltek a becsekkolásnál. 

Az utasok beszámolói alapján a British Airwaysnél, az Air France-nál, a Quantasnál és a Lufthansánál is voltak fennakadások, amelyeknek következtében az utasok sokszor órákon át vártak, hogy történjen valami. A Gatwick szóvivője arról tájékoztatta a Mirrort, hogy már kijavították az informatikai hibát, amely a légitársaságok által használtprogramban fellépett.

A világszerte jelentkező probléma okai egyelőre nem tisztázottak, de májusban egy globális hackertámadás, a WannaCry akadályozta a repterek forgalmát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top