Utazás

Eszébe jutott, hogy ötven éve bliccelt, bocsánatot kért

Jobb későn, mint soha – gondolhatta az a svájci férfi, aki 50 évvel az után vallotta be bűnét a helyi vasúttársaságnak, hogy elkövette a szabálysértést.

Lehet, hogy öt alkalommal is bliccelt a svájci RBS vasúttársáság Bern és Stettlen közti járatán egy helyi férfi, aki ötven évvel a bűntett elkövetése után levélben vallott színt a társaságnak. Mint írta, annak idején több jegyet kétszer is felhasznált Bern és a 15 percre fekvő Stettlen között utazva, amikor a jegykezelő nem pecsételte le azokat.

Megbánásának hangot adva bocsánatot kért, mondván, rendezni akarja az ügyet „Isten és ember előtt”. A vasúttársaságnak írott levelében az illető kérte, írják meg neki, mennyivel tartozik az utazásokért, hogy megfizethesse az összeget.

Caspar Lösche, az RBS szóvivője csütörtökön elmondta, hogy a társaság nem fogja fizetésre kötelezni a férfit az 50 évvel ezelőtti bliccelésekért. „Írni fogunk neki, és megköszönjük, hogy utólag ilyen becsületes volt. A könyvelést tekintve amúgy is rég lezártuk az 1967-es évet” – magyarázta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top