Utazás

Több száz poggyászt irányított rossz címre a szingapúri reptér mókamestere

Mindig bosszantó, ha a repülőtéren elkeveredik vagy elvész a csomagunk, de ezt a legtöbb esetben nem a szándékos rosszindulat, hanem a figyelmetlenség okozza. Szingapúrban most viszont szintet léptek a műfajban.

Szingapúrban, korunk talán egyetlen valóban sikeres tekintélyelvű, egypártrendszeri keretek között működő demokráciájában köztudottan nagy a rend. Szigorúan büntetnek cigarettázásért, köpködésért, az illemhely nem megfelelő használatért, de még olyanokért is, ha mondjuk valaki nyilvános helyen próbál megszabadulni használt rágógumijától a liberális demokráciákban igen kedvelt odaragasztásos módszerrel.

Még Szingapúrban is lehetne nagyobb a rend

Egyébként is, de így aztán pláne érthetetlen a szingapúri repülőtér alkalmazottjának története, aki meglehetősen szokatlan hobbit választott magának. A poggyászrakodóként dolgozó Tya Boon Keh a vádak szerint majdnem háromszáz alkalommal cserélte fel a gondjaira bízott csomagokon a poggyászjegyeket, naponta legalább egyet, amelyek így természetesen nem a megfelelő célállomásra érkeztek. Hogy ezt pontosan miért is csinálta, arra nem adott egyértelmű magyarázatot, mindenesetre ha bűnösnek találják, akár egy év börtönre vagy komoly pénzbüntetésre is számíthat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top