Utazás

Mégsem oda vezet az új budapesti híd, ahová tervezték

Lakossági tiltakozások miatt máshol halad majd az épülő fővárosi Galvani híd pesti folytatása. Új, környezetbarát terveket kell kidolgozni.

Az eredeti tervek szerint a Galvani híd pesti folytatása Ferencváros és Kispest között, a Határ úttal párhuzamosan, az ottani Kiserdőben haladt volna. Lakossági tiltakozások miatt most ehelyett kell új, környezetbarát terveket készíteni.  A probléma a hídhoz kapcsolódó, 2×2 sávos úthálózat volt, amely a mostani Határ út mellett, a IX. és a XIX. kerület határán, a Kiserdő Kispest felőli szélén vezetett volna.

Ide épülne a Galvani híd (fotó: Kemsei Zoltán / Indóház)

A zoom.hu cikke szerint a kormányzat arra nem számított, hogy jelentős lakossági ellenállásba fog ütközni a folyamat. A lakossági fórumokon ugyanis nagyon gyorsan világossá vált, hogy a helyiek nem szeretnének a Kiserdő területén, 1800 fa kivágása árán autópályát a kerületeik határára. 

Kispest MSZP-s polgármestere, illetve a helyi ellenzéki képviselők a változtatásokat illető kormányzati szándékot a lakók győzelmeként értékelik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top