Utazás

Földön maradtak az Air Berlin gépei a pilóták különös megbetegedése miatt

A légitársaság több mint 120 járatát volt kénytelen törölni kedden, miután pilótáik burkolt sztrájkba kezdtek.

Eddig mintegy 9000 utast érintenek a járatkimaradások, miután a légitársaság pilótái közül szokatlanul sokan betegedtek le egyszerre. A pórul járt utasokat az Air Berlin a Facebookon keresztül arra kérte, hogy maradjanak otthon, és várjanak a további jelzésekig – írja az MTI. 

Főleg belföldi járatokat töröltek a sztrájk miatt, így Berlinből, Düsseldorfból és Kölnből sem indultak el a társaság járatai, de a Mallorcára, Stockholmba és Zürichbe induló gépek is a földön maradtak. A normál menetrend szerint kedden 750 járat indult volna. A dpa német hírügynökség úgy tudja, hogy a légitársaság 1500 pilótájából 200 jelentett beteget. A Bild című lap a pilóták lázadásáról beszélt: a pilóták inkább beteget jelentettek, semmint a fizetésük automatikus csökkenésével járó sztrájkot válasszák.

Fotó: MTI/EPA

A 8000 főt foglalkoztató légitársaság még augusztus 15-én jelentett csődöt, miután fő részvényese, az Etihad Airways úgy döntött, hogy nem finanszírozza tovább a társaságot. A szövetségi kormány 150 millió eurós áthidaló kölcsönt bocsátott az Air Berlin rendelkezésére, hogy ne kelljen leállítani a működését. Ez a pénz három hónapra elegendő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top