Utazás

Földrengés volt a népszerű olasz üdülőhelyen

Ischia szigetén 4-es erősségű földrengés volt, több ház összeomlott, egy ember pedig meghalt.

Az olaszországi Ischia szigetén 3,6, későbbi számítások szerint 4-es erősségű földrengés volt, ennek következtében néhány ház összeomlott, egy ember pedig életét vesztette.

A földmozgás főleg Casamicciola és Lacco Ameno települést érintette, előbbiben sikerült élve kimenteni három személyt a romok alól.

Ischia vulkáni eredetű sziget a Tirrén-tengerben, a Nápolyi-öböl északi részén. Capri mellett Ischia is rendkívül népszerű nyaralási célpont, a német turisták körében különösen látogatott. Angela Merkel német kancellár is többször töltötte itt szabadságát. Becslések szerint jelenleg mintegy 250 ezer ember (helyi lakosok és turisták) tartózkodik a szigeten.

Az első hírek szerint a rengés magnitúdója (erősségének műszeres megfigyelésen alapuló mérőszáma) 3,6 volt, de későbbi számítások szerint elérte a 4-es mértéket.

Ez a mostani földmozgás Olaszországban nem számít nagy méretűnek, de – mint Gianluca Valensise szeizmológus az ANSA hírügynökségnek elmondta – a vulkánok alatt bekövetkező földrengések alig érik el az öt kilométeres mélységet, ezért erősebb a hatásuk a felszínen.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top