Utazás

A MÁV új kabalafigurája kívül hordja az alsónadrágját

A MÁV új kabalafigurája garantáltan asszociációkat vált ki. Kérdés, hogy kiből milyeneket.

Nehéz eldönteni, hogy a fejét Petőfi vagy inkább Borat ihlette, nyaktól lefelé viszont egyértelműen Supermanre hajaz és persze ennek megfelelően kívül hordja az alsónadrágját a MÁV új kabalafigurája, Trackman.

A MÁV Facebook-oldalán még június végén írtak ki pályázatot az oldal kabalafigurájának megtervezésére. A beérkezett pályaművek közül szakmai zsűri választotta ki a nyertest, melynek megalkotója egy 844 euró értékű, 1 hónapos, 1. osztályú Interrail bérletet nyert.

A MÁV új kabalafigurája kívül hordja az alsónadrágját
Forrás: MÁV Facebook

A MÁV közzétette a Facebookon az összes beérkezett pályamunkát, melyek között áramszedős, farkatlan lótól (?) a bizarr, guggoló rókán át a kötött gombáig számos különféle szerzetet találhatunk. Ezekre most lájkokkal lehet szavazni, a legtöbb lájkot begyűjtő mű készítője pedig szintén kap majd egy Interrail bérletet a MÁV-tól.

Hogy Trackman figurájával mik a MÁV további tervei, készül-e belőle esetleg szilikon változat – mellkasnál megnyomva kiugró szemgolyókkal például –, azt nem közölték. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top