Utazás

Székelyföldön is érezhető volt a földrengés

Két kisebb erejű földrengés rázta meg Romániát szerdán. Az utóbbi időben egyre több az apróbb rengés keleti szomszédunknál.

Két földrengést is éreztek tegnap Romániában: délelőtt 11-kor egy Richter-skála szerinti 3,7-es erősségű rengést, míg este 7 előtt nem sokkal egy 4-es erősségű rengést érzékelt az országos földfizikai intézet.

Az esti földrengés epicentruma Galac megyében, Galactól 11 kilométer távolságban, a föld felszíne alatt 15 kilométerrel volt. A délelőtti földrengés Buzău megyében, a földfelszín alatt mintegy 114 kilométerre jött létre, ami Kovásznától 44, Bodzafordulótól 48, Buzăutól 56 kilométerre történt.

A múlt héten, augusztus 8-án, Vrancea megyében a Richter-skála szerinti 4,3-as földrengést észleltek, korábban, augusztus 2-án, egy 4,9-est, augusztus 1-jén pedig egy 4,6-ost.

Az idei legerősebb földrengésre, a Richter-skála szerinti 5-ös erősségűre, február 8-án került sor, Buzău megyében – írja az Agerpres.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top