Utazás

Nyomoz a BKV a sofőr után, aki lefotózta, hogy 45 fokban dolgozik

Egy tavaly vásárolt Modulo buszon nem működött a klíma, ezért a vezetőfülkében több mint 45 fok volt.

Az egyik BKV-busz sofőrje néhány napja 45,3 fokot mért a vezetőfülkében, és ezt le is fényképezte. Az elviselhetetlen hőmérsékletet ráadásul egy olyan busztípuson mérte, amelyet tavaly vásárolt a cég: a Modulo buszon elektromos hiba miatt nem működött a klíma, úgy küldték forgalomba – írja a Népszava.

Nyomoz a BKV a sofőr után, aki lefotózta, hogy 45 fokban dolgozik

A lap információi szerint a BKV-nál most elszántan keresik a dolgozót, aki a fotót készítette. Szabó István, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke elfogadhatatlan nevezte a BKV belső nyomozását.

A Népszava arról is ír, hogy a BKV utasította a járművezetőket, ha nem működik a klíma, vagy meleget fúj be, akkor nyissák ki az ablakokat. A hibát pedig jelezzék.

A BKV sajtóosztálya a pénteki napon szerkesztőségünkhöz eljuttatott levélben reagált a hírre: azt írják, a cég valóban megpróbálta megtudni, hogy melyik konkrét autóbuszon történt az eset. A sajtóosztály sajnálatosnak tartja, hogy a járművezető “nem a probléma megoldására fókuszálva inkább az online médiában tette közzé” a fenti fotót, ahelyett, hogy jelezte volna a műszaki szolgálat felé a hibát. A BKV visszautasítja Szabó Isztván azon állítását, mely szerint “a BKV belső hajtóvadászatot rendezett a fotó készítője után”. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top