Utazás

Nem buliztak annyian a Szigeten, mint tavaly

Az idei, 25. Sziget fesztiválon mintegy 450 ezren szórakoztak. Gerendai Károly főszervező és Kádár Tamás cégvezető a keddi záróestén az MTI-nek azt mondta, a visszaesés a tavalyi adatokhoz képest általános európai tendencia, ugyanakkor a Sziget idei zenei felhozatalának összeállítása nem a legszerencsésebben alakult.

Látványos end show-val, Dimitri Vegas és Like Mike tűzijátékkal körített dj-koncertjével ért véget a 25. Sziget. “Idén két telt házas napunk volt: a nyitó mínusz egyedik nap, amikor Pink lépett fel, illetve a szombat, amikor Macklemore és Ryan Lewis volt a fő attrakció a nagy színpadon. A várható 450 ezres összlátogatószám mintegy tízszázalékos csökkenést mutat a tavalyi rekordadathoz, a 496 ezerhez képest” – mondta kedd este Kádár Tamás cégvezető.

Fotó: MTI / Mohai Balázs
Fotó: MTI / Mohai Balázs

Hozzátette: a csökkenés ellenére bíznak abban, hogy idén is több száz milliós bevétellel zár a Sziget Kft. “Pink koncertje egészen különleges volt, és kiemelném PJ Harvey fellépését is, hiszen a brit énekesnő első magyarországi koncertjét adta.

Gerendai Károly főszervező az MTI-nek elmondta: olyan programot szeretett volna az idei Szigetre, amelyben kiegyenlítetten “Sziget-kompatibilis”, izgalmas zenekarok vannak, nem pedig egy-egy kiemelkedő név. Idén év elején egy amerikai befektető alap, a Providence Equity Partners lett a Sziget Kulturális Szervezőiroda többségi, 70 százalékos tulajdonosa, de Gerendai szerint ezzel nem került veszélybe a Sziget értékrendje, kulturális irányultsága.

Az idei Szigetre több hollywoodi sztár is ellátogatott, köztük Ashton Kutcher, aki a vizes vébé után a fesztiválon szórakozott feleségével, Mila Kunisszal.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top