Utazás

Megvan, mikor indul a hármas metró felújítása

Azt is lehet már tudni, hol nem fog járni a metró.

Várhatóan október végén, november elején kezdődik a 3-as metró infrastruktúrájának felújítása. A kivitelezési munkálatok pontos ütemezése a vállalkozási szerződések aláírása után történik. A szerződéskötés augusztus végén, szeptember elején várható, a beruházási költség mintegy 24,1 milliárd forint – írja a szerdai Világgazdaság a BKV közlésére hivatkozva.

Megvan, mikor indul a hármas metró felújítása

A 3-as metróvonal északi szakaszának felújítására kiírt közbeszerzési eljárás nyertese a Strabag Építőipari Zrt. A vállalkozás hat állomást korszerűsít. A középső és a déli szakasz állomásainak rekonstrukciójára új közbeszerzési pályázatot írnak ki.

Az északi szakasz infrastruktúra-felújításának idején a metró csak Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik majd – tájékoztatta a lapot a Budapesti Közlekedési Központ. Mindeközben összeáll az a buszpark, amellyel a felújítás ideje alatt szállítják az utasokat. Folynak az M3-as vonal felszíni pótlásához szükséges út- és forgalomtechnikai munkálatok is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top