Utazás

Green Holidays-ügy: eddig csak előleget kaptak a károsultak

Gilyén Ágnes, a Magyar Biztosítók Szövetségének szóvivője kedden az M1 aktuális csatornán azt mondta, az Uniqa a teljes összeget ki fogja fizetni, a kérdés csak az, hogy milyen körben és kiknek.

Az utazási iroda júliusi csődje miatt bajba került több száz utas kártalanítása megkezdődött, de egyelőre nem tudni, mikor és pontosan kik juthatnak pénzükhöz. 

A szóvivő a csatornának elmondta, hogy a Green Holidays utazási iroda ügyében jogértelmezési problémák merültek fel, ugyanis a fedezetbiztosítást meghatározó kormányrendelet csak az utazásszervezőkre vonatkozik. Az iroda azonban együttműködött olyan utazásközvetítőkkel is, amelyek nem biztos, hogy jogosultak voltak ilyen típusú utazási csomagok értékesítésére.  

Hozzátette, a jogos kárigények összegét 900 millió forintra becsülte a biztosító, de az Uniqának csak 500 millió forintig terjedő felelősségbiztosítása volt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top