Utazás

Gyereknyelő lyukkal a hasán közlekedik a 23-as busz – frissítve

Egy termetes lyukkal az alján közlekedik a budapesti forgalomban a 93-as buszjárat egyik csuklós autóbusza.

Hatalmas lyuk tátong a budapesti tömegközlekedésben részt vevő, 93-as buszjárat vonalán közlekedő régi Ikaruson. A HVG-n feltűnt videón jól látszik, hogyan suhan el az aszfalt a mozgó busz alatt. A videót beküldő szerint a lyuk akkora, hogy egy gyerek játszva kiférne rajta.

 A BKK reakciójával frissítve:

A hivatkozott videón látható problémát az okozta, hogy az összefüggő harmonikaaljzat egy része elszakadt, amely sérülést vélhetően egy úthiba vagy az úton lévő idegen tárgy okozhatott a napokban.
Autóbuszainkat rendszeresen ellenőrizzük, alaposabb, aknán történő felülvizsgálatra – amennyiben nincs semmilyen hibajelzés a járművezető vagy a műszaki szolgálat részéről – általánosságban hetente egyszer kerülnek a járművek.
 
A LOV-864 frsz.-ú autóbusz utoljára július 18-án esett át a heti szemlén, azóta pedig kizárólag olyan apróbb, az utasbiztonságot nem veszélyeztető hibák fordultak elő (pl.: tetőszellőző, tompított fényszóró, ajtóhiba), amely nem igényelte a busz alatti aknáról történő javítását és ellenőrzését – mindazonáltal ezeket a problémákat természetesen kollégáink rögtön korrigálták. Ezen a július 18-ai ellenőrzés során nem találtak a kollégák a csuklórészre utaló hibát. Az adott napon a reggeli járműátvétel során sem sikerült a forgalmi járművezetőknek ezt a műszaki hibát észrevenni, mert csak akkor észlelhető, amennyiben a jármű erősen be van törve (éles kanyarodás közben). Amennyiben a járművezető műszaki hibát tapasztal a járműátvétel során, úgy a diszpécsereknek gondoskodni kell tartalékjárműről, amivel forgalomba állhat.
 
Az érintett busz javításáról kollégáink az eset után azonnal gondoskodtak.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top