Utazás

Durva szigorításokat vezetett be a turistaparadicsom

Szigorú korlátozásokat léptettek életbe Milánóban a turistahordák megregulázására. A magunkkal vitt vizünket például nem vihetjük el bármeddig.

Milánó hadat üzent az üvegpalackoknak és a szelfibotoknak. Senki nem vihet be a város központjának közterületeire semmilyen üveghordozóban – pohárban, palackban – italt, de a szelfibotok használata is pénzbírságot von maga után. A tiltások augusztus közepéig maradnak érvényben, de a városvezetés bármikor meghosszabbíthatja azokat az üdülési szezon végéig.

A milánói Dóm
A milánói dóm

 

A belváros egy részére ételes kocsik sem hajthatnak be, illetve tűzijátékok fellövése is tilos – ez utóbbit meg tudjuk érteni. A városvezetés a szemetelés és a vandalizmus ellen próbál meg fellépni a korlátozásokkal. 

Korábban Firenzében megtiltották, hogy az emberek a templomok lépcsőjén egyenek, majd a római polgármester tiltotta ki az alkoholt éjszakára a főváros utcáiról. Azért is pénzbírság jár, ha valaki fürdik a szökőkutakban, vagy a peremükön eszik. (via Faktor)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top