Utazás

Rossz hí­re­ket kap­tak Ang­li­á­ból a ma­gyar mun­ka­vál­la­lók

Most szembesülnek a britek azzal, milyen következményekkel járna a soft Brexit. Könnyen lehet, hogy Nagy-Britannia teljesen elzárja magát az uniós munkavállalóktól is, ami rossz hír a magyarokra nézve is.

Elkerülhetetlennek tűnik a britek kilépése az Európai Unióból, a külföldi munkavállalók szempontjából a soft Brexit lenne a megfelelő forgatókönyv. Ezzel az Egyesült Királyság nem lépne ki a közös piacról, érvényben maradna a személyek szabad mozgása is, így a munkalehetőségek előtt sem zárulna be minden kapu. Egy friss jelentés azonban jelentősen csökkenti a soft Brexit esélyeit.

Nagy-Britannia lakossága kétévente 1,25 millió külföldivel növekszik, ami azt jelenti, hogy 2027-re hatmillióval, 20 év alatt pedig 10 millió külföldivel nőne a brit népesség, ehhez pedig kétévente fel kéne húzni egy Birmingham méretű várost egészségüggyel, oktatási és szociális rendszerrel, valamint munkahelyek tömegével.

Mindezeket az adatokat a Migration Watch UK tanulmánya tárta a britek elé, akik meg is ijedtek a számoktól, hisz részben azért döntöttek a Brexit mellett, hogy csökkentsék a bevándorlók számát. Vélhetően nagyon nagy lesz a nyomás Theresa Mayen, hogy szakítsa meg minden kapcsolatát az EU-val.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top