Tízből tízszer verték át a BKK új mobiljegyrendszerét – videó

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Ránézésre ellenőrzik az elektronikus jegyeket, bérleteket az ellenőrök, pedig szemre nem lehet megállapítani, hogy érvényes jeggyel utazik-e valaki, csak QR-kód leolvasókkal, de az meg nincs náluk. A Közlekedő Tömeg videója több mint tanulságos.
2017. 07. 17. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Korábban megírtuk, hogy komoly biztonsági hibák vannak a BKK elektronikus mobiljegyértékesítő rendszerében. A Közlekedő blog most élesben is megmutatta, hogyan verték át az ellenőröket az új rendszerben.

„Nemcsak a személyes adatokat kezeli hanyagul a BKK néhány napja megjelent, biztonsági hiányosságoktól hemzsegő internetes bérlete – a díjtermék minimális informatikai képességekkel is élethűen lemásolható, az interneten pedig könnyedén terjeszthető, miközben azt tömegesen továbbra is mindenféle technológiai segítség nélkül, ránézésre ellenőrzik a buszvezetők vagy a metró biztonsági őrei. Demonstratív céllal mi is kipróbáltuk, videónkból kiderül: a másolt bérlettel 10-ből 10-szer sikerült átjutni a felszínes ellenőrzésen” – írja a Közelekedő Tömeg blog, és mutatjuk a videójukat is:

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus