Utazás

Korlátozhatják az alkoholfogyasztást a repülőkön

Korlátozhatják az alkoholfogyasztást a spanyol repülőtereken és a repülőgépeken a részeg utasok okozta incidensek miatt.

Mint Budapestnek a beerbike-kokból, úgy lett elege a Baleár-szigetek kormányának a turistákból, akik már részegen érkeznek meg a spanyol fennhatóságú szigetekre. A Diario de Mallorca híréből kiderül, hogy a gond a Nagy-Britanniából a szigetekre érkező járatokkal van, melyeken gyakoriak a részeg utasok okozta incidensek.

Főleg az Egyesül Királyságból érkező járatokkal van probléma
Főleg az Egyesül Királyságból érkező járatokkal van probléma

A lap felidézte például azt a nemrégiben történt esetet, amikor a repülőn összeismerkedett alkalmi pár részegen, az utasok előtt közösült. A történtekről mobiltelefonos felvétel készült és került nyilvánosságra. A mallorcai, ibizai repülőtereken sokszor kell intézkedniük a hatóságoknak az ittasan érkező utasokkal szemben.

A szigetek több üdülővárosában okoznak egyre nagyobb problémát a főként brit és német fiatalok a mértéktelen ivászat, az elfajult partyk és az utcai randalírozások miatt. A hatóságok évek óta próbálnak megoldást találni a nyaralóhelyek “hírnevét romboló” jelenségre: Magalufban például betiltották az éjszakai utcai ivászatot, ám egyelőre nem értek el ezzel áttörő sikert.

A szigetek kormánya azt is szeretné elérni, hogy a helyi szállodák all inclusive szolgáltatásában az alkohol fogyasztása korlátozva legyen.

A Baleár-szigetek Spanyolország második legfőbb turisztikai célpontja, tavaly 11,7 millió külföldi látogatót fogadott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top