Utazás

32 éve dolgozik szoborként az indiai férfi

Az 54 éves indiai férfi már több mint három évtizede abból él, hogy napi hat órát tölt el mozdulatlan szoborrá dermedve.

 A 54 éves Abdul Aziznak nem mindennapi állása van. A munkaköre egyszerűnek hangzik, de teljesíteni már pokolian nehéz lehet: mindennap kábé 6 órát kell mozdulatlanná merevedett szoborként töltenie. Ráadásul a dologban nehezítés is van: mindennap ellen kell állnia a turistáknak, akik mindenféle csellel mozgásra próbálják bírni őt. Az elmúlt 32 évben – ennyi ideje dolgozik élő szoborként – állítólag ez még soha nem sikerült.

32 éve dolgozik szoborként az indiai férfi

Aziz 1985 óta végzi ezt a munkát, akkor még biztonsági őrként kezdett, de a főnökének angliai utazása alatt nagyon megtetszett a Buckingham-palota híres őreinek mozdulatlansága és ő is szeretett volna valami hasonlót csinálni odahaza Indiában.

32 éve dolgozik szoborként az indiai férfi
32 éve dolgozik szoborként az indiai férfi

A férfi persze nem az első és nem is az egyetlen, aki élő szoborként dolgozik, de állhatatossága és megdöbbentő mozdulatlansága miatt egész Indiában híres. Már csak azért is, mert míg a Buckingham-palota őrei két óránként őrségváltást csinálnak, addig Aziz hat órán keresztül folyamatos mozdulatlanságban van, anélkül, hogy elmosolyodna, vagy lesöpörne egy legyet orráról.

 

OddityCentral

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top