Utazás

Élőben követhető, hogyan fogy a Green Holidays-utasok biztosítási pénze

Folyamatosan nyomon követhető egy weboldalon, mennyit költ a pórul járt Green Holidays utazási iroda ügyfeleinek kártalanítására a biztosító. Eddig 83 millió fogyott a keretből.

Külön oldalt hozott létre az Uniqa Biztosító azért, hogy folyamatosan követni lehessen, mennyit költöttek a csődbe ment Green Holidays utazási iroda ügyfeleinek mentésére, kártalanítására – közölte az Inforádió. A biztosító 500 millió forint erejéig vállalta vagyoni biztosíték nyújtását.

A honlapon található adatokból az derül ki, hogy eddig 83,4 millió forintot fogyott el a keretből, amelyet a megszakított utakkal kapcsolatban fizettek ki. Ebből 

Az is látható az oldalon, hogy eddig 2230 regisztrált megkeresés érkezett a társasághoz.

Az Uniqa közölte, hogy először minden utasnak a hazajutás lehetőségét biztosították. A második fázisban, jelenleg a kárbejelentések feldolgozása zajlik, és még mindig várják, hogy akinek lefoglalt és befizetett utazása van, de még nem utazott el, jelentse kárigényét.

A Green Holidays Kft. július elején jelentett fizetésképtelenséget. Még elindult egy magyar csoport Budapestről charterjárattal a törökországi Antalyába, de lefoglalt szálláshelyükre már nem jutottak el.

A Green Holidays honlapján azt közölte, hogy a társaság vagyoni biztosítékát az Uniqa Biztosító Zrt. szolgáltatja, a szükséges intézkedéseket a társaság helyett a biztosító teszi meg. Az utasok igényeiket közvetlenül a biztosítóval szemben érvényesíthetik.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top