Utazás

Útközben próbálta kinyitni a repülőgép ajtaját a bekattant utas

Hatalmas felfordulást csinált egy randalírozó utas a napokban egy amerikai repülőgépen.

A 23 éves, floridai Joseph D. Hudek IV a Delta Airlines Seattleből Pekingbe tartó járatán, a magasban akarta kinyitni a repülőgép egyik ajtaját. Két légiutas-kísérő azonnal megpróbálta leállítani a férfit, ám ő ellökte őket, és félig sikerült elmozdítania a vésznyitót. 

A stewardessek ekkor az utasoktól kértek segítséget. Hatalmas dulakodás kezdődött, végül egy borosüveggel ütötték le a bekattant férfit, akit ezek után megkötöztek. A randalírozást azonban ezek után sem hagyta abba, többen kellettek a lefogásához.

A pilóta időközben értesítette a légiirányatást, a repülőgépet visszafordították Seattle-be, ahol egy kerekesszékben tolták a terminálba a megkötözött Hudeket, aki ezalatt segítségért kiabált. A rendőrök letartóztatták.

Hogy a férfi miért akarta kinyitni a repülőgép ajtaját, azt egyelőre nem tudni. Mindenesetre, ha siekrült volna neki, akkor a 210 utast szállító repülőgép akár le is zuhanhatott volna. Hudeket a legsúlyosabb esetben akár 20 év szabadságvesztésre, illetve 250 ezer dolláros pénzbüntetésre is ítélhetik tettéért.

seattletimes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top