Utazás

Időjárás: Jégesőt tartogat az éjszaka, kánikulát a szombat

Másodfokú riasztás van érvényben szombat éjfélig az ország délnyugati megyéiben heves zivatar és hőség miatt. Éjfélig jégeső is eshet.

Pénteken kora estétől egészen éjfélig szórványosan, főként a délnyugati, déli országrészben még előfordulhatnak viharos széllökéssel és jégesővel kísért zivatarok. Éjfél után már az ország döntő részén derült vagy gyengén felhős lesz az ég, és ezt követően már csak elvétve lehet csapadék. Az északnyugatira forduló szél hajnaltól megélénkül. A hajnali órákra általában 14 és 20 fok közé hűl le a levegő északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Szombaton már gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, napközben helyenként futó zápor, az északkeleti megyékben pedig néhol zivatar is kialakulhat. Az északnyugatira forduló szél az ország északi felén megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 29 és 33 fok között alakul, de az Északi-középhegységben ennél egy-két fokkal hűvösebb, a déli határvidéken pedig kissé melegebb is lehet – írja a Kiderul.hu.

Vasárnap napos idő várható gomolyfelhőkkel, csak délutántól növekszik meg nyugat felől a fátyolfelhőzet. Délután, este főként nyugaton és északkeleten alakulhat ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Nyugat-Dunántúlon élénkül meg a déli, délnyugati szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top