Utazás

Kutyabarátok lettek a Mol-kutak

A Mol 450 hazai töltőállomását nyitotta meg a kisállatok előtt, a család négylábú tagjai is betérhetnek most már a kutakra. Így nyáron a kutyák addig is hűsölni tudnak a benzinkutakon, amíg a gazdi feltankolja a kocsit.

A PETA (People for the Ethical Treatment of Animal) állatvédő szervezet szerint minden évben rengeteg kutya szenved attól, hogy nyáron az autóban hagyják őket, még akkor is, ha ez csak pár percet jelent. Ezért döntött úgy a Mol – a cég közleménye szerint –, hogy felelős vállalatként gondol az állatokra. 

Mint írják: nyáron, amikor a kinti hőmérséklet 25 fok, a parkoló autóban 37-48 fok is lehet percek alatt. Amikor napon 32 fok van, az autó belső hőmérséklete kevesebb mint 10 perc alatt már a 71 fokot is elérheti. A négylábúak számára pedig mindez rendkívül veszélyes, amire a gazdiknak kell odafigyelni.

A Mol a kezdeményezés részeként megadja a lehetőséget a vásárlóknak, hogy többé ne kelljen a benzinkutakon az autóban hagyni a házi kedvenceket. Ha utazásaik során megállnak, hogy felfrissüljenek, akkor a gazdik nyugodtan vigyék be magukkal a Mol-kutak légkondicionált közösségi tereibe a kutyájukat, macskájukat, természetesen a házirend betartása mellett – írják.

Emellett az M7-es autópálya mentén található két Mol-töltőállomásnál, Velencénél és Balatonlellénél is évek óta szabadtéri kutyafuttatót üzemeltet a vállalat.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top