Utazás

Egymillióra is büntethetik a sörbicikliket Terézvárosban

Az önkormányzat tulajdonában lévő utakon tilos lesz sörbiciklivel közlekedni, erről csütörtökön rendeletben döntött a VI. kerületi önkormányzat.

Gyakorlatilag megtiltja az önkormányzat tulajdonában lévő közterületeken a sörbiciklik közlekedését az a rendeletmódosítás, amelyet csütörtökön fogadott el a terézvárosi önkormányzat.

Az önkormányzat közleménye szerint a Hassay Zsófia (Fidesz-KDNP) polgármester által kezdeményezett rendeletmódosítást az indokolta, hogy a sörbiciklik “mind a lakosságot, mind a kerületben közlekedőket rendkívüli mértékben zavarták”. A hangoskodás, a bulizók olykor botrányos viselkedése és a forgalom akadályozása miatt pedig rengeteg volt a panasz

A tájékoztatás szerint a testületi ülésen szót kérő, sörbicikliket üzemeltető cégek képviselői nem vitatták a korlátozás jogosságát, elismerték, hogy a szolgáltatás “jellegéből adódóan nem tartható normális mederben”.

Aki megszegi a szabályozást, a közterület-felügyelő legfeljebb ötvenezer forintos bírsággal sújthatja a helyszínen. Önkormányzati hatósági eljárásban a jegyző magánszemélyeket százötvenezer forintig, cégeket egymillió forintig terjedő közigazgatási bírsággal büntethet.

A VI. kerületi önkormányzat szerint a sörbiciklik helyzetét központi szabályozással lehetne rendezni. Át kell gondolni a járművek kerékpárkénti besorolását, valamint felhatalmazást kellene adni az önkormányzatoknak, hogy állást foglaljanak a szolgáltatásról.

Ennek érdekében Terézváros önkormányzata a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz fordult.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top