Utazás

Akadozik az internetes jegyértékesítés a MÁV-nál

Leállt a MÁV Déli pályaudvaron lévő szerverterme, ezért az erről üzemeltetett informatikai rendszerek délelőtt 10 óra után leálltak, szünetel az internetes jegyértékesítés is. A hibát egy kábel átvágása okozta.

Szinte minden informatikai fejlesztése lehalt a MÁV-Start Zrt.-nek, miután szerda délelőtt átvágtak egy elektromos kábelt, amitől leállt a MÁV Déli pályaudvaron lévő szerverterme. Korábban az iho.hu arra jutott, biztos a Petya nevű zsarolóvírusnak van köze az esethez, amely már egy ukrán repteret is elintézett tegnap.

A MÁV tájékoztatás a szerint a kábelátvágás miatt keletkezett hiba elhárításán már dolgoznak, aggregátorokat állítottak üzembe, és folyamatosan kapcsolják vissza a szolgáltatásokat. A MÁV honlapja már elérhető, egyes rendszerek azonban még nem működnek. Nem működnek még a jegyautomaták, és az internetes jegyvásárlás továbbra is akadozik.

A hiba elhárításáig a MÁV az utasok türelmét kéri.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top